Porsche Karbon Nötr Sentetik Üretmeyi Planlıyor!

0
1025

Porsche Karbon Nötr Sentetik Üretmeyi Planlıyor! Porsche, 2022 yılına kadar karbon nötr sentetik üretmeye yardımcı olabilecek adımlar atmaya devam etmektedir. Porsche e-yakıt olarak bilinen sentetik içten yanmalı yakıtları üretmeyi hedefleyen, yeni pilot projenin ana müşterisi olmaya hazırlanmaktadır.

Şili’de Haru Oni adında bir tesis kurarak, 2022 yılında 130.000 test litresi, 2024’te 55 milyon litre ve 2026’da 550 milyon litre e-yakıt üretmeyi planlamaktadır. Porsche, Güney Amerika’daki fabrikanın ana müşterisi olacaktır. Fakat üretilen yakıtı Şili’den alıp, Avrupa’ya nasıl getireceği merak konusu olarak kalmıştır.

E-Yakıt Nasıl Üretilecek?

Porsche Karbon Nötr Sentetik Üretmeyi Planlıyor!

Porsche Karbon Nötr Sentetik Üretmeyi Planlıyor! Fakat üretim yeri planlama açısından çok önemlidir. Bunun en önemli sebebi E-Yakıt tamamen rüzgar enerjisiyle üretilecek olmasıdır. Tesis sürekli olarak kuvvetli rüzgarlardan ve Alman Hükümetinin 8 milyon Euro hibe desteğinden yararlanmaktadır. Almanya e-yakıt teknolojisini hayata geçirip, Dünya lideri olmayı hedeflemektedir. Şahsi fikrim olarak; E-yakıt teknolojisini verimli kullanıp, ilk üreten olursa Dünya liderliğine rahatlıkla oturabilir.

Rüzgar sayesinde yeşil hidrojen üretilip, benzine dönüştürülmesi planlanmaktadır. Porsche, zorlu süreçte ExxonMobil’in gücüne başvurmayı planlamaktadır. ExxonMobil, benzine dönüştürülebilen sentetik ve yenilenebilir bir metanol oluşturmak için doğrudan atmosferde filtrelenen CO2’yi kullanacaktır.

Sentetik Yakıtların Önemi Nedir?Porsche Karbon Nötr Sentetik Üretmeyi Planlıyor!

Sentetik Yakıtların Önemi Nedir? Sorusu otomotiv endüstrisinde oldukça popüler bir sorudur. Sentetik yakıtlar, Avrupa’da sıfır karbon stratejilerinin giderek daha önemli parçası haline gelmiştir. Avrupa’da 2030’da başlayacak olan içten yanmalı motor yasaklarıyla, eski arabaların tarihe karışması bir olacaktır. Fakat E-yakıt teknolojisiyle günümüzde üretilmiş araçları kurtarıp, insanların bütçesinin sarsılmaması planlanmaktadır. Özellikle elektrikli araçların üretim ve parça maliyetleri göz önüne alındığında, Porsche insanların bütçesi için büyük adımlar atmaktadır. Porsche sentetik yakıt oluşturabilmek için 20 milyon Euro bütçe ayırmıştır. Sentetik yakıt oluşturulduktan sonra ilk başlarda motor sporlarında daha sonra da seri üretim araçlarda kullanılacaktır.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here