Citroen C5 Yeni Haliyle Geri Geliyor!

Başarılı Fransız üretici Citroen’in D segmentindeki temsilcisi C5 geri geliyor. Markanın ilk jenerasyon üretimine 2000 yılında başladığı C5 modeli, 2008 yılı itibariyle 2. jenerasyonuna kavuşmuştu. 2017 yılında C5’in ikinci jenerasyonunun üretiminin durdurulması ile Citroen’in D segmentinden çekildiği görülmüştü. Şu anda ise marka, C5 ismini SUV karosere sahip Aircross modelinde kullanmaya devam ediyor. Geçen yılların ardından Fransız marka D segmentine geri dönme kararı aldı. Yeni Citroen C5, test sürüşleri esnasında casus fotoğrafçılar tarafından kamuflajlı biçimde görüntülendi. carscoops tarafından paylaşılan fotoğraflarda yeni C5’in tamamen yeni bir tasarımla geleceğini görüyoruz.

Yeni Citroen C5

Ne Sedan, Ne de Station Wagon!

Test sürüşleri esnasında görüntülenen yeni C5, farklı karoseri ile oldukça dikkat çekici gözüküyor. Önceki jenerasyonlarında sedan ve station wagon versiyonlarını gördüğümüz model, bu sefer farklı bir kasa tipi ile geliyor. ”Fastback” adı verilen gövde tasarımına sahip olan yeni C5, bir crossover’ı da andırıyor. Markanın C segmentindeki temsilcisi C4 de geçtiğimiz yıl yenilenmişti. Yeni C4 de tasarımıyla bir crossover olarak gözükse de marka onu C segment bir hatchback olarak duyurmuştu. 3. jenerasyon C5 için de aynı durum söz konusu olacak gibi gözüküyor.

Yeni Citroen C5

Yeni Citroen C5, Peugeot 508 ile Platform Kardeşi Olabilir!

PSA grubu çatısı altında bulunan Peugeot ve Citroen’in aynı platformların üzerine konumlandırdığı farklı modeller olduğunu biliyoruz. Boyut ve segment bakımından Peugeot 508’e benzeyen Citroen C5, EMP2 platformu üzerine inşa edilmiş olabilir. Tamamen yeni haliyle 2022 yılında yollara çıkmayı planlayan Citroen C5’in rakibi ise şimdiden belli. Ford tarafından D segmentinde sunulan ve crossover versiyonu ile 2022’de gelmesi beklenen Mondeo, C5 ile kıyasıya bir rekabete girecek gibi gözüküyor.

Yeni Citroen C5

İkinci el satılık Citroen C5 ilanları

Ehliyet Gerektirmeyen Araç: Citroen Ami

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here