Nemo Van mükemmel yakıt ekonomisi sunar. Ayrıca kalabalık şehir sokaklarında gezinmek, tam boyutlu bir panelvana göre çok daha kolaydır.

2007 yılında piyasaya sürülen Nemo, platformunu Peugeot Bipper ve Fiat Fiorino ile paylaşıyor. Hepsi Türkiye’deki aynı fabrikada birlikte üretildi. Biraz farklı ön ve arka stillerin yanı sıra onları birbirinden ayıracak çok az şey var.

Sürüş deneyimi oldukça tatsız ve kabini eskidir.

Nemo van 1.3 dizel motorla geliyor

Nemo’da dingil mesafesi veya gövde yüksekliği seçeneği yoktur. Tek bir motor seçeneği de vardır: Fiat’tan 79bg’ye sahip 1.3 litrelik bir dizel. Özellikle tam olarak yüklendiğinde tam olarak güçlü değildir. Ancak ekonomiktir.

Nemo, güvenlik için standart olarak iki asimetrik arka kapı ve sürücü koltuğunun arkasında merdiven tipi bir bölme ile birlikte gelir. Arka kapılar 180 dereceye kadar açılır.

Extenso koltuk, yolcu koltuğu, koltuk arkası katlanmış sürücü masası olarak kullanılabilir veya yolcu tarafındaki yük alanını genişletmek için daha da alçaltılabilir ve yerine kilitlenebilir. Bu, yük alanı uzunluğunu 1.523 mm’den 2.491 mm’ye çıkararak merdiven veya boru gibi öğelerin taşınmasını sağlar.

Yükleme alanı oldukça düzenli bir şekle sahiptir. Ancak kaçınılmaz olarak, arka tekerlek yuvaları genişliği bu durumda 1.046 mm’ye kadar daraltıyor. Genel olarak, Nemo, tek benzer rakibi olan Mercedes Citan Compact’tan daha fazla alan sunuyor. Nemo, Citan Compact’ın 2,4 metreküp ile karşılaştırıldığında 2,5 metreküp yük hacmi sunar.

Bagaj alanı fena değil

İçinde çok fazla şey yoktur. Ancak Nemo’nun yük alanı, Citan Compact’tan 13 mm daha geniş ve 53 mm daha alçak. Nemo’nun yük alanı boyutları, Fiat Fiorino ve Peugeot Bipper ile aynıdır. 180 derece açılan arka kapılar, yükleme alanına kolay erişim sağlar. LX ve Enterprise modelleri de bir yan yana kayar yan kapı ile birlikte gelir. Nemo için özel yapım raflar mevcuttur. Yük alanı, Fiat Punto van, Ford Fiestavan ve opel Corsavan gibi hatchbacklerin iki katından daha büyüktür.

Nemo motor serisi, model piyasaya sürülmeden önce bir süredir kullanılıyordu. 2010 yılının ortalarından önce, dizel modellere Peugeot Citroen’in 68bhp 1,4 litre HDi dizeli takılıyordu. Tüm motorların güvenilirlik konusunda iyi bir üne sahip olduğu görülmektedir.

İKİNCİ EL NEMO İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here