Volvo 2 Milyon Aracını Geri Çağırdı

1
3001
Volvo

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, özellikle 2006-2019 arasında üretilen modeller olmak üzere toplam 2.1 milyon aracını geri çağırma kararı aldı. Ön koltuk emniyet kemerlerindeki sorun nedeniyle geri çağrılan araçlar teknik servislerinde bakımdan geçecek.

Volvo Sözcüsünden Yazılı Açıklama

Volvo Sözcüsü Stefan Elfstrom, yaptığı yazılı açıklamada, dünya çapındaki 2 milyon 100 bin aracı geri çağırdıklarını bildirdi. Elfstrom açıklamasında, araçların ön koltuklarında bulunan emniyet kemerlerinde bir çelik telin zayıfladığını tespit ettiklerini, bu telin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle 2006 ila 2019 yılları arasında üretilen araçlarda böyle bir sorun olduğunu vurgulayan Elfstrom, ”Şimdiye kadar dünya genelinde yaptığımız en büyük geri çağırma. İleriye dönük problemi önlemek için böyle bir çağrı yaptık. Servislerimiz, araç sahiplerine mektup göndererek durumu bildirecekler” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada, söz konusu hata yüzünden henüz bir kaza gerçekleşmediği vurgulanırken, geri çağırma operasyonun Volvo’ya maliyeti hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

2.el Volvo ilanları için hemen tıklayın

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here