Türkiye’de de arabaları bulunan ve son yıllarda ekonomik sıkıntılar yaşayan SsangYong için isim değişikliği yapılıyor. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Mart ayında gerçekleşecek bir toplantı sonrası yeni ismi “KG Mobility” olacak.

Kötü İmajdan Dolayı mı İsim Değişikliğine Gidiliyor?

Belirli bir süre ülkemizde de satış yapan Güney Kore menşeili otomobil üreticisi, geçtiğimiz yıllarda zor zamanlar geçirmişti. Hatta neredeyse iflasın eşiğine gelmişti. Ayrıca marka Güney Kore‘nin en eski üreticilerinden biridir. 2022 yılında ise markanın ekonomik sıkıntıların çözülmesi adına birtakım çalışmalar yapıldı. Son olarak marka, kendi ülkesinde önemli bir isim olan KG Group tarafından satın alındı.

KG Group, çalışma alanı olarak mobilite odaklı ve daha modern bir yapıdadır. SsangYong markası da bu yapıdan etkilenecektir. Ayrıca KG Group’un satın alma süreci oldukça uzun sürmüş. Bununla beraber satın alındıktan sonra KG Group, SsangYong için birkaç açıklama yapmış. Açıklamalarda SsangYong Motor’un iyi bir hayran kitlesi olmasına karşın pek olumlu bir imajı olmadığından bahsedilmiş. Bu yüzden SsangYong için isim değişikliği yapılarak “KG Mobility” olacağı dile getirilmiş. Ayrıca 35 yıllık SsangYong adı “ikiz ejder” anlamına geliyor.

KG Mobility’nin logosu da yeni isme uygun olarak değiştiriliyor. Otomobillerde logo “KG” olarak yer alacak. SsangYong için isim değişikliği yapılarak en temelden bir dönüşüm planlanıyor.

KG Group Başkanı Kwak Jea-sun ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “SsangYong Motor adı iyi anılara sahip bir hayran kitlesine sahip ama aynı zamanda acı verici bir imaja sahip … Artık tüm SsangYong arabaları dünyaya KG adı altında çıkacak. İsim değişse bile SsangYong Motor’un geçmişi değişmeyecek ve (araba üreticisi) aynı koşullara sahip olacak” dedi.

Son olarak eğer bu içeriğimiz ilginizi çektiyse; Ssangyong Fiyat Listesi Aralık 2022 (Aylık Güncellenir) başlığımıza da göz atabilirsiniz.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here