Ssangyong Koreli bir SUV üreticisi marka, pek çoğumuz sunmuş olduğu güvenlik donanımları konusunda bilgi sahibi değiliz.

“Can Güvenliği Opsiyon Değildir!”

Mottosu ile güvenlik donanımlarına önem veren ve daha önemlisi bunları standart olarak sunmaya özen gösteren bir firma. Volvo markası da hepimizin bildiği gibi güvenlik konusunda ekstra özen gösteren şirketlerden birisidir.

Bu bağlamda bu söylem konusunda proje geliştiren tüm markaları tebrik etmek gerekiyor.

SsangYong

Bugün sizler için Ssangyong markasının “DeepControl” adı altındai güvenlik donanımlarını derledik.

1DeepControl İle SsangYong Çok Daha Güvenli!

DEEP CONTROL teknolojileri, mükemmel güvenlik hedefini her zamankinden daha yakına getiriyor.

Şehirde dolaşırken ya da uzun yollarda ilerlerken DEEP CONTROL içinizin rahat etmesini sağlıyor ve sürüş keyfini yeni bir seviyeye taşıyor.

Öndeki Araç için Hareket Uyarısı (FVSA)

FVSA, trafik durduğunda ve öndeki araç hareket etmeye başladığında sesli ve görsel uyarı veriyor.

Emniyetli Mesafe Uyarısı (SDA)
Hızı ve mesafeyi sürekli takip eden SDA, öndeki araçla emniyetli bir mesafenin korunmadığı durumlarda sesli uyarı veriyor.

Bağımsız Acil Fren Sistemi (AEBS)
AEBS, yol üzerinde bir yaya veya başka bir araç algıladığında ciddi bir çarpışma riskini azaltmak için otomatik olarak gazı devreden çıkarıyor ve fren uyguluyor.

Şeritten Çıkış Uyarısı (LDW)
Ön görüş kamera modülünü kullanan Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDW), aracın ilerlediği şeritten sinyal verilmeden çıkıldığını algılarsa sürücüyü uyarıyor.

SsangYong

Uzun Far Asistanı (HBA)

Karşıdan gelen araçların farları ile öndeki araçların kombine arka farlarını izleyerek ortamdaki ışık seviyelerini analiz eden HBA, uzun ve kısa farlar arasında otomatik geçiş yapabiliyor.

Şerit Koruma Asistanı (LKA)
LKA, yollardaki şerit işaretlerini tespit etmek için ön kameradan yararlanıyor. Sinyal vermeden şerit değiştirme girişimini algıladığında, aracın şeridinde tutmak için otomatik olarak elektrikli direksiyon sistemini düzeltiyor.

Sürücü Yorgunluk Uyarısı (DAA)
Sürüş davranışlarını sürekli izleyen DAA, sürüş sırasında yorgunluk belirtileri algıladığında sesli uyarıyla sürücünün mola vermesi gerektiğini hatırlatıyor.

Geri Görüş Kamerası

Aracı park ederken geri manevra esnasında sürücünün kullanımını kolaylaştırırken daha rahat manevra yapmasına olanak sağlar.

Elektronik Denge Programı (ESP)
ESP, çeşitli zeminlerde ve olumsuz hava koşullarında aracın ilerlediği yönde dengesini korumaya yardımcı olmak amacıyla gaz müdahalesini ve tekerlere fren
uygulamasını birlikte kullanıyor.

2Çelik Üreticisi, Güçlendirilmiş Çelik Şasi Kullanıyor.

Yüksek Gergili Çelik Sac (HTSS)
Rijitlikten ve güvenlikten ödün vermemek amacıyla, Ssangyong’nun
konstrüksiyonunda %74 oranında en üstün kalite yüksek gergili çelik sac kullanıldı.

KORANDO, sınıfındaki diğer tüm araçlardan daha yüksek olan bu oranın yanı sıra en ileri N.V.H. (Gürültü Titreşim Şiddeti) teknolojileri sayesinde sessiz sürüşüyle de öne çıkıyor.

Yokuş İniş Kontrolü (HDC)
Dik eğimli yokuşlarda HDC işlevi etkinleştirildiğinde, araç otomatik olarak düşük vitese geçiriliyor, güvenli ve yavaş iniş için frenleri pompalanmaya başlıyor.

Acil Durum Dörtlü Flaşör (ESS)
ESS, ani ve sert frenleme esnasında otomatik olarak dörtlü flaşörleri devreye alarak arkadan gelen araçları uyarıyor.

EURONCAP tarafından kategorisinde 5 yıldız alarak en güvenli otomobil seçilmiştir.

Devrilme Engelleme Sistemi (ARP)
ARP, yüksek hızlarda keskin virajlara girildiğinde aracın devrilmesini engellemek için motor gücü ile birlikte her tekere iletilen fren gücünün miktarını da ayarlıyor.

Yokuş Kalkış Asistanı (HSA)
Sürücü dik bir yokuşta kalkış sırasında ayağını frenden çektiğinde aracın geri kaymaması için HSA, yeniden gaza basılana kadar geçici bir süre fren basıncını koruyacaktır.

İkinci El Ssangyong İlanları

Kaynak-1

SsangYong

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here