Beklenen Volkswagen ID.7 modeli CES teknoloji fuarında! Volkswagen, CES 2023 teknoloji Fuarı’nda adından sıkça söz ettirdi. Marka elektrikli model ağına yeni bir otomobil daha ekledi. Çok uzun süredir konusu gündemde olan ID.7 modelini CES 2023 Fuarı‘nda kamuflajlı olarak tanıttı. Ayrıca modelin kamuflajı 40 kat boya uygulanarak ortaya çıkmış.

CES 2023 Fuarı’ndan bir süre önce Volkswagen ID.7 modelini bir organizasyonda duyurmuştu. Fuar kapsamında ID.7 modeli 5-8 Ocak tarihleri arasında sergilenecek. Ayrıca otomobil 2023 yılının ikinci yarısında Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin gibi ülkelerde piyasaya çıkacak.

Volkswagen’in Tam Elektrikli Sedanı: ID.7

Volkswagen ID.7 modeli tam elektrikli bir sedandır. Ayrıca Volkswagen’in elektrikli araçlarında kullandığı MEB platformu üzerine kuruludur. Bunlara ek olarak 700 kilometreye (WLTP) değin menzil sunuyor. Otomobil, fuarda kamuflajlı olarak tanıtılsa da henüz resmi olarak tanıtıma hazır değil. Marka teknik detaylara dair pek fazla bilgi vermedi. Ancak Volkswagen ID.7 modelinin gövde ve genel hatları net olarak fark ediliyor. ID.7 modeli, markanın D segment sedanları içerisinde yer alan Arteon modeline yakın bir boyuta sahip olduğu görülüyor.

Binek Araç CEO’su Thomas Schäfer; modelin üst bir segmentte konumlanacağını ve birinci sınıf kalite sunacağından bahsetti. Ayrıca Schäfer, “ID.7, 2026 yılına kadar pazara sunmayı planladığımız on yeni elektrikli modelden birisi olacak. Sedan model, üst düzey teknoloji ve kalite özellikleri taşıyacak. Amacımız, müşterilerimize her segmentte uygun modeller sunmak” dedi.

Otomobilde pek çok yenilikçi teknoloji mevcut. Örneğin, klima sistemi oldukça dikkat çekiyor. Akıllı Hava Çıkışlarına sahip klima; sürücü otomobile yaklaştığında anahtar üzerinden bunu algılayarak, dışarıdaki hava durumuna göre ısı derecesini ayarlıyor. Bahsi geçen bu işlev ise otomobilde bulunan ekrandan takip edilebiliyor. Ayrıca sesli komut sistemi mevcut. Sürücü “Merhaba Volkswagen” dediğinde aktif hale geliyor. Bununla beraber sürücü “ellerim üşüdü” dediğinde direksiyon ısıtması çalışmaya başlıyor. Aynı zamanda birkaç bilgiyle Volkswagen ID.7 modelini açıklarsak;

  • Volkswagen “Emden” fabrikasında üretimi yapılacak.
  • Otomobilin aks aralığı 2.971 mm’dir.
  • Toplam uzunluğu, 4.900 mm’nin üzerindedir.
  • Ayrıca 15 inçlik bilgi eğlence sistemi mevcut.
  • Artırılmış gerçeklik destekli head-up display sistemi var.
  • Aydınlatmalı “touch slider” mevcut.

Ayrıca Emre Özpeynirci’nin haberine göre; Volkswagen ID.7, 2023’ün ikinci yarısı satışa sunulacak. Türkiye’ye ise 2024 ortası gibi gelecek.

https://twitter.com/eozpeynirci/status/1610556319047766016?s=20&t=HUGgvlG5NAdeTpOXuSJppA

Son olarak eğer bu başlığımızı beğendiyseniz; “TOGG CES 2023 Fuarı’nda Ziyaretçileri Karşılayacak!” içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here