Volkswagen Tiguan’ı Enine Boyuna İnceledik!

1
23082

Volkswagen’in kompakt SUV sınıfında yarıştırdığı modeli Tiguan yenilendi. Artık 4X4 Volkswagen Tiguan seçeneğimiz de olurken bir yandan da aracın tasarımı ve pek çok özelliği dikkat çekici düzeyde yenilikçi görünüyor.

Sıfır Tiguan fiyatlarına göz gezdirmek için hemen buraya tıklayın!

Yeni Volkswagen Tiguan Volkswagen Tiguan fiyatı kadar motor özellikleriyle ve yenilenen tasarımıyla da merak edilen bir araç. Kompakt SUV otomobil almayı düşünen pek çok kişi için Volkswagen Tiguan ne kadar yakıyor sorusu ve Tiguan motor özellikleri önemli. 2018 tasarımı, motor özellikleri, fiyatı ve diğer detaylarıyla inceleme yazımınızın konusu. Karşınızda detaylı Volkswagen Tiguan incelemesi.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDi SCR BMT 4 Motion DSG İncelemesi

Yeni Volkswagen Tiguan DSG otomatik şanzıman ve 4 tekerden çekiş seçeneği ile yeni Tiguan, nefes kesiyor. Öncelikle aracın adının anlamı gerçekten çekici olmasının kanıtı gibi. Tiguan sözcüğünün anlamı; “kaplan” yani “tiger” kelimesi ile “iguana” kelimelerinin bileşiminden oluşuyor. Yani o hem bir kaplan hem de bir iguana.

Makyajlı Volkswagen Tiguan, selefine göre daha iri ve daha sportif bir otomobil. Kompakt SUV kategorisine ilk giren araçlardan biri değil Tiguan ama kısa sürede bu segmentte oldukça önemli bir model haline geldi. İlk nesil Volkswagen Tiguan, dünya genelinde 3 milyon adet satılmış. İkinci nesil 2017 makyajlı Tiguan ise şimdiden segmentin en popülerlerinden. Gelelim Volkswagen Tiguan hakkındaki diğer detaylara…

Volkswagen Tiguan’ı Enine Boyuna İnceleyelim!

Yeni Tiguan, selefine göre daha uzun ve daha alçak bir SUV araç tasarımına sahip. Tiguan’ın ölçülerine baktığımızda rakamlar şöyle: Tiguan Bagaj

Tiguan ağırlık: 1673kg.

Tiguan uzunluk: 4486mm

Dingil mesafesi: 2681mm

Genişlik: 1839mm

Yükseklik: 1657mm

Volkswagen Tiguan bagaj hacmi de oldukça tatminkar. Özellikle uzun yolculuklarda geniş ailelere konforlu bir kullanım alanı sunan Tiguan’ın bagajı 615 litre. Volkswagen Tiguan bagaj hacmi koltuklar katlandığında 1655 litre oluyor. 

Volkswagen Tiguan Ne Kadar Yakıyor?

2018 Model Volkswagen TiguanTiguan yakıt tüketimi de kompakt SUV kategorisi için makul sınırda kabul edilebilir. Tiguan yakıt tüketimine baktığımızda incelediğimiz model için (Volkswagen Tiguan 2.0 TDi SCR BMT 4 Motion DSG) rakamlar şöyle: 

 

Volkswagen Tiguan şehir dışında yakıt tüketimi: 5,1 litre. 

Volkswagen Tiguan şehir içi yakıt tüketimi: 6,8 litre.

Volkswagen Tiguan yakıt tüketimi ortalama: 5,7 litre. 

Volkswagen Tiguan Kaç Para?

2018 Model Volkswagen TiguanVolkswagen Tiguan 2.0 TDi SCR BMT 4 Motion DSG modeli fiyatı 178 bin TL’den başlıyor. Aracın bakım aralıkları 15 bin km’de bir. Tiguan’ın yıllık bakım maliyeti ise 650 TL civarında. Otomobil eleştirmenlerine göre Tiguan’ın fiyatı başlangıç seviyesi için makul ancak opsiyonlarla çok yükseliyor. Bu durum da rakiplerini biraz aşıyor. 

Volkswagen Tiguan Rakiplerine Bakalım

Tiguan’ın rakipleri arsında Honda CR-V ilk akla gelen model. Hyundai Tucson da rakipler arasında. 

Volkswagen Tiguan’ın Tasarımını İnceleyelim!

2018 Model Volkswagen Tiguan İçiTasarımda son 5 yıldır Volkswagen markasının tüm araçlarında hissedilen tasarım dili fit bir görünüm öne çıkıyor. L formlu stoplar ve C stunlarının önde çıkık hali önemli. Yatay tasarım detayları öne çıkarılmış. Çünkü geniş bir kompakt SUV tasarımı hedeflenmiş. Üstelik bu genişlik algısı, aracın en önemli pazarlama silahı. Yatay konumlanan sis farları ile tamponları ikiye bölen şerit detayı da bu geniş yatay algısıyı destekliyor. 

Golf İle Aynı Platformda Üretildi

Volkswagen Tiguan modeli Golf ile aynı platformda üretildi. Ancak Tiguan, Golf’ten 231mm daha uzun. Volkswagen Tiguan’ın dingil mesafesi de Golf’ten 44mm fazla. 

Volkswagen Tiguan Kokpit Özellikleri Nasıl?

Kokpitte araç, Volkswagen Touran’ın kokpitini kopyalamış görünüyor. Orta konsol tamamen spiral bir yay çiziyor. Özenli işçilik ve oldukça kaliteli malzeme kullanımı ile de desteklenen detaylar, kullanıcının konforlu hissetmesini sağlıyor. Geri bildirimi hızlı dijital detaylar ve iri düğmeler de sürücünün işini kolaylaştırıyor. 

Volkswagen Tiguan İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Tiguan kokpitAracın baş mesafesi ve diz mesafesi hem ön hem de arka koltuklarda tatminkar. Koltuklar oldukça konforlu bir tasarıma sahip. Döşeme kalitesi de her donanım seviyesinde çok iyi. Elektrikli koltuklar opsiyon listesinden seçilebiliyor. Opsiyonel olsa da her donanım seviyesinde sunulması güzle olan panoramik cam tavan keyifli. Arkada yolculuğu konforlu kılan tepsiler comfortline ve highline donanım seviyesinde sunuluyor.  Arka ve ön park sensörleri tüm versiyonlarda standart olduğu için araç, çok tercihe diliyor. 

Volkswagen Tiguan Donanım Seçenekleri Neler?

Trendline, Comfortline, Highline şeklinde üç donanım seçeneği ile sunuluyor. Türkiye pazarında Volkswagen Tiguan, 1.4 litre 125 HP/ 150 HP benzinli seçenekler, 1,6 litre 115 HP dizel seçenek, 2,0 litre 150 HP dizel seçenek tercihler arasında. 2.0 litrelik dizelde 4X4 Tiguan alabiliyorsunuz. 

Yeni Volkswagen Tiguan Görselleri

2018 model Tiguan görselleri için galerinin üzerine tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here