Skoda Enyaq iV, 1 Eylül’de Prag’ta sahne alıyor. Skoda kuruluşunun 125. yıl dönümünde, Skoda Enyaq iV’nin gala gecesini büyük bir organizasyon ile gerçekleştireceğini açıkladı.

Skoda Enyaq iV 2021
Skoda Enyaq iV

Son dönemde oldukça popüler olan SUV akımını bir başka popüler akım olan elektriklik araba akımı ile birleştiren Skoda, daha önce yayınladığı fragmanlar ve kamuflajlı görsellere ek olarak siyah bir temada, Enyaq ile ilgili merak uyandıracak bir görsel paylaştı. Fakat aracın görüntüleri ve test sonuçları gala gecesinden önce sızdırıldı. İşte sizin için ulaştığımız görseller ve Enyaq’ın test sonuçları.

 

SkodaEnyaq iV
SkodaEnyaq iV

Dış Tasarımı

1 Eylül’de tanıtalacak Skoda Enyaq, sadece hafif bir far kamuflajı ile kameralara takıldı. Son hali henüz belli olmayan araç; Skoda’nın, Volkswagen’e ait MEB(modüler elektrifikasyon) platformuna dayanan ilk aracı olacak.

MEB platformuna bakılarak, Skoda Enyaq için tahmin edilen ölçüler şu şekilde:

  • Uzunluk: 4,648 metre
  • Genişlik: 1,877 metre
  • Yükseklik: 1,618 metre

Bu boyutlarla Skoda Kodiaq’tan biraz daha küçük olacak gibi görünen Enyaq, bataryasının da eklenmesiyle Kodiaq’tan biraz daha geniş olacak. SUV olduğu için yükseltilmiş sürüş poziyona sahip Enyaq aynı zamanda diğer SUV’lerden alışık olduğumuz büyük tekerlekleriyle geliyor. Resmi olarak yayınlanan silüetinden de anladığımız kadarıyla coupe benzeri bir tavan çizgisiyle diğer SUV’lere göre daha estetik bir görünüm ortaya koyuyor.

SkodaEnyaq iV
SkodaEnyaq iV

3İç Tasarımı

Skoda Enyaq iç tasarımı ile ilgili ortada ne resmi ne de dedikodu şeklinde bir bilgi var. Fakat hem dış görünümünden hem de zemine monte edilmiş bataryasında da anlayacağımız üzere araç iç mekanda oldukça geniş bir kullanım alanı sunacak. Fakat kesin olarak bildiğimiz bir şey var o da, Enyaq’ın içerisinde 13 inçlik bir dokunmatik ekran ve hız ve navigasyon gibi önemli bilgileri ön cama doğru yansıtan head-up ekranı olacak. Bagaj hacmi için 585 litre gibi bir değer konuşulsa da iç dizaynı ile ilgili net bilgi elimizde henüz yok.

SkodaEnyaq iV

2Skoda Enyaq iV Motoru ve Gidebileceği Mesafe

5 farklı motor ve 3 farklı batarya seçeneği ile gelecek olan Enyaq iV, 3 adet arkadan çekişli ve 2 adet 4 çeker modeliyle satışa sunulacak. Arkadan çekişli modellerin bataryaları ve kat edebileceği mesafeleri sırasıyla şöyledir:

Skoda Enyaq iV 50: 52kWh bataryasıyla 340 km’ye kadar sürüş mesafesi sunuyor.

Skoda Enyaq iV 60: 58kWh bataryasıyla 390 km’ye kadar sürüş mesafesi sunuyor.

Skoda Enyaq iV 80: 77kWh bataryasıyla 500 km’ye kadar sürüş mesafesi sunuyor.

4 çeker modellerin her ikisinde de 77kWh pil kullanılacak ve 460km kadar sürüş mesafesi sunulacak. SkodaEnyaqiV 80X modeli tam 265 beygirlik gücüyle gelirken, en üst seviye Enyaq vRS 306 beygirlik güce sahip. Ayrıca Skoda Enyaq vRS 0’dan 100’e 6,2 saniyenin altında çıkabiliyor.

1Skoda Enyaq iV Tanıtımı 1 Eylül’de Olacak

1 Eylül’de tanıtımı gerçekleşecek olan Skoda Enyaq ile ilgili son bilgileri öğrenmek için takipte kalın.

İkinci El Araç İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here