Lada Granta: 90’ların Standartlarında Yeni Otomobil

Lada'nın yeni ihtiyar delikanlısı üretime başladı.

0
3023
Lada Granta üretim

Lada’nın yaptığı açıklamayla üretime başlayacak olan Lada Granta ilginç özellikleri ile dikkat çekiyor. Bunları siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz.

Lada Granta 90’ların Standartlarına Sahip Olacak

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesiyle birlikte çoğu dünya ülkesi Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Ülkede farklı sektörlerde yer alan bir çok firma ülkeden çekilme kararı almıştı. Bununla birlikte Renault cephesi de farklı bir hamle yaptı. Ülkenin en önemli markası olan AvtoVAZ üzerinde yüksek miktarda hakkı bulunan Renault grubu, sürecin sonunda 6 yıl içerisinde geri alabilme koşuluyla haklarını yerel hükümete devretti. Bu devir işleminin ardından Lada ve Rus hükümeti hızlı bir karar aldı. Lada’nın en çok satan modellerinden birisi olan Granta için Avrupa standartlarını tamamen yok sayan bir üretim planlaması gerçekleştirdi. Lada Granta modeli  ABS ve yolcular için hava yastığına dahi sahip olmayacak..

Yeni Lada Granta siyah renk önden görünüm

Granta’nın Üretim Standartları Herkesi Şaşırtıyor

Kamulaştırmanın ardından hızlıca üretime geçmek isteyen Lada, otomobilin üretiminde güncel standartlara meydan okudu. Bir çok ambargo bulunan ülkede bu sebepten dolayı malzeme ithalatında büyük sorunlar yaşanıyor. Üretim tamamen iç kaynaklarla yapılmaya başlandı. Diğer yandan tamamen kendi standartlarını oluşturan Lada, Granta modelinde çekiş kontrol sistemi, ABS, yolcu hava yastığı, klima ve anahtarsız giriş gibi donanımların hiçbirine yer vermiyor. Ayrıca aracın sahip olduğu 1.6 litrelik motorunun emisyon standartları da 90’lı yılların standartlarına sahip. Ülkenin en ucuz modeli olarak piyasaya çıkacak olan Lada Granta için yaklaşık olarak 13.000 dolarlık satış fiyatı olacağı açıklandı. Ayrıca Granta üç farklı tipte tercih edilebilecek. Granta Sedan modelinin de ilerleyen aylarda Türkiye pazarındaki yerini alması bekleniyor.

2. El Tüm Lada Modellerini İnceleyin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here