Cupra 3 Yeni Elektrikli SUV Modelini Tanıttı

0
1232
Cupra 3 Yeni Elektrikli SUV Modelini Tanıttı

Cupra 3 yeni elektrikli SUV modeliyle sahneye çıktı. İspanyol otomobil üreticisi yine İspanya’da düzenlediği bir etkinlikte yen SUV modellerin tanıttı. Tavascan, Terramar ve UrbanRebel modellerini tanıtan marka için bu elektrifikasyon anlamında oldukça önemli bir adım. Böylece Cupra 4 yıl önce başladığı elektrikli araç kategorisini genişletmiş oldu. Öyle ki yenilikçi bakış açısıyla birlikte sürekli başarılara imza atmaya da devam ediyor. İspanyol otomobil üreticisinin cirosu da katlanarak artmaya devam ediyor. Son olarak 2.2 milyar Euro’yu geçen bir ciroya sahip olan marka daha fazlasını hedefliyor. Şimdi ise 3 yeni elektrikli SUV modeli ile bir kez daha elektrikli araç rekabetinde kendini belli etti.

Cupra Yeni Elektrikli SUV: Terramar

Cupra elektrikli terramar, gri renk, önden görünüm

İspanyol otomobil üreticinin ilk tanıttığı model Terramar oldu. 4.5 metre uzunluğa sahip olan SUV model iki versiyonu ile piyasaya çıkacak. Plug-in hibrit teknolojisi ile çalışan elektrik motoru saatte 100 km hız yapmak mümkün. Diğer versiyonu olan tamamen elektrikli motor ile ilgili tüm detaylar ise şu anlık açıklanmadı. Ancak modelin 2024 yılında piyasaya çıkmasının hedefler arasında olduğu biliniyor.

Yenilikçi Bir SUV: Cupra Tavascan

Cupra elektrikli tavascan, gri renk, önden görünüm

Cupra elektrikli SUV modellerinden bir diğeri de Tavascan. Tam 295 beygir gücünde olan araç gücünü elektrikli motorundan alıyor. Bunun altyapısını da Volkswagen ID.4 GTX’e borçlu. 0’dan 100 km/s hıza 6 saniye içerisinde ulaşan araç tek şarjla 480 km mesafe kat edebiliyor. Bunu da 77 kWh gücündeki bataryası sayesinde gerçekleştiriyor. Ayrıca bu modelin de 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yeni Nesil Cupra Elektrikli SUV: UrbanRebel

Cupra Elektrikli SUV urban rebel, gir renk, önden görünüm

Cupra’nın bir diğer elektrikli modeli ise UrbanRebel. Tam 226 beygir gücünde olan bu model, diğerlerine göre daha sportif bir tasarıma sahip. Ayrıca 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 6,9 saniyede çıkmayı başaran araç, tek şarj ile 440 km menzil yol alabiliyor. 4.03 metre uzunluğunda olan model, gücünü 166 kWh’lık elektrikli motorundan alıyor. 2025 yılında piyasaya sürülecek olan bu araç şu anda İspanyol üreticinin en gözde aracı konumunda.

Sıfır KM Cupra Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here