Ford’un efsane modeli Branco, otomotiv şirketinin ilk ürettiği arazi aracıdır. Bu yüzden kullanıcılarda ve Ford otomotivde yeri ayrıdır. İlk üretilen nesli 1966’da ortaya çıktı ve 1996 yılına kadar 30 sene boyunca üretimde kaldı. Ardından sedan araçların popülerliğinin artması ile ve SUV araçların popülerliğini yitirmesi ile üretimden kalkmıştı. Fakat 20 sene sonra tekrardan SUV araçlar popülerleşmeye başladı. Fırsattan istifade etmek isteyen Ford yöneticileri bu efsane modeli tekrar satışa sundu.

2022 Ford Branco Hakkında Detaylar

Ford’un efsane modeli Branco 25 yıllık verdiği moladan sonra tekrar yollara düştü. Ford’un Tasarımcı ve mühendisleri bu aracı Jeep Wrangler modeline rakip olarak tasarladılar. Ford Branco ile ilgili can sıkıcı durumlardan birisi yalnızca sınırlı sayıda üretilebilecek olmasıdır. Fakat kaç adet üretileceği konusunda net bir sayı verilmiyor. Eğer çok az üretilirse, bu araç gerçekten çok astronomik sayılara alıcı bulabilir.

Ford’un baş mühendislerinden olan Matthias Tonn Branco hakkında şunları söyledi, “Branco Ford’un en sağlam ve en iyi arazi aracıdır. İkonik Branco arazi aracının yeni nesil teknolojiyle birleşmesi ile yeni bir off-road ikonu oluşacak gibi gözüküyor. Avrupa’daki müşterilerimizin Ford’un efsane modeli Branco ile bir an önce buluşmalarını istiyoruz.

Ford’un Efsane Modeli Branco’nun Özellikleriford branco

Ford Branco, her biri dönüştürülebilir olarak, yeniden oluşturulabilen iki veya dört kapılı bir SUV olarak kullanıcılara farklı seçenekler sunuyor. Yani aynı Jeep Wrangler modelindeki özelliğe sahiptir. Fakat Ford’un efsane modeli Branco çok daha iyidir. Bunun sebebi çerçevesiz bir kapı düzenine sahip olması ve kapıların araç içerisinde özel kılıflar ile taşınabilmesidir.

Ford Branco 10 hoparlörlü B&Q üst düzey ses sitemiyle birlikte geliyor. Ayrıca 360 derecelik geri görüş kamerası sayesinde off-road yaparken, aracınızı profesyonelce kullanabileceksiniz. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto gibi teknolojileri de içerisinde barındırıyor. Bu teknolojileri de 12 inçlik bir multimedya sisteminde gösteriyor.

Arazi aracı olarak Ford yetkililerine göre, kilit özelliğine sahip arka diferansiyel ve denge çubuğuna sahip olacak. Ford Branco ek olarak birçok aksesuar ile satın alınabilecek. Bunlardan bazıları aracın arkasına takılabilen çadırlar, aracın üst kısmına takılabilen çadırlar, yan tente, tavan rayları, eşyalarınızı taşımak için bir sürgü sistemi vb.

Branco’nun Avrupa versiyonu ile ilgili teknik bir detay henüz paylaşılmadı. Yalnızca dört kapılı olacağı belirtiliyor. Donanım paketleri ve fiyatlar hakkında da henüz bir bilgi yok.

ABD’de Satılan Ford Branco Motor Özellikler

  • Standart pakete sahip Branco’nun motor bloğu, 300hp beygir gücüne ve 441 Nm tork gücüne sahiptir. 2.3 litrelik turboşarjlı EcoBoost sıralı dört silindir bir motordur.
  • Bir diğer motor seçeneği 2.7 litrelik çift turbolu Ecoboost V6 silindirlidir. Bu motor ise 330 beygir gücü ve 563 Nm tork üretir. 10 vitesli otomatik şanzımanla sunulur.

Boyutlar

Dingil Açıklığı

2,550mm

Uzunluk

4,440mm (iki kapılı)

4,839 (dört kapılı)

Genişlik

2,014mm

Yükseklik

1,814mm

 

Sıfır Kilometre Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here