Toyota markası, hepimizin bildiği gibi Japonya’nın ve tüm dünyanın en çok satan otomobil üreticilerinden birisidir. Temel gayeleri sağlam ve kullanıcıyı mutlu edecek ürünler ortaya çıkarmaktır.

Her ne kadar tüm dünyada bilinmese de Toyota Crown serisi Japonya’da ve Asya kıtasında çok satan popüler bir araçtır. 1970 yılında Amerika’da piyasaya sürülse de çok fazla ilgi görmemiş ve satışları geri çekilmiştir. İlk çıktığı zamanlardan bu yana tamı tamına 16 kez revize edilmiştir.

2023’te Toyota Crown Serisi Tekrar ABD’de

Tam 52 yıl sonra Toyota Crown serisi tekrar Amerika’da görücüye çıkıyor. Ayrıca bu sefer Toyota markası iddialı çünkü; Toyota Crown serisi oldukça fütüristik bir tasarımla birlikte geliyor. Her ne kadar BZX4 modeline benzetilse de oldukça farklı yanları bulunuyor.

2023 Toyota Crown Serisi Özellikleri Nelerdir?

Toyota Crown Yan görünüm

Toyota Crown serisi, en pahalı donanım seçeneğinde çift motorlu hibrit motor bulunuyor. Temel donanım paketinde ise 2.5 litrelik dört silindirli bir motor bloğu bulunuyor. Ayrıca bu pakette Toyota’nın dördüncü nesil hibrit motoru bulunuyor. Bahsettiğimiz en üst donanım paketinde ise, 2.4 litrelik turbo şarjlı motor bloğuna ek olarak iki adet elektrik motoru bulunuyor. Toyota’nın yeni hybrid teknolojisi bu üç motoru birbirine bağlayabiliyor. Böylece bu teknoloji harikası araç toplamda 340 beygir güç üretebiliyor.

Tüm donanım paketlerindeki araçlar 4×4 çekiş sistemine sahiptir. Fakat en yüksek donanıma sahip pakette, 4×4 özelliğine ek olarak elektrikli bir sistem ile çekişi daha çok arka kısma aktararak, çok daha dinamik bir sürüş sağlıyor.

Süspansiyonlara bakacak olursak, 2023 Toyota Crown serisi yeni nesil teknolojiye sahip bir süspansiyona sahip. Bu sayede araç çok daha az sarsıntıyla karşı karşıya kalıyor. Ayrıca en yüksek donanıma sahip pakette farklı zemin koşullarına uyum sağlayabilen bir süspansiyon teknolojisi kullanılıyor.

2023 Toyota Crown Serisi Tasarımı Nasıl?

Toyota Crown Dış tasarım

2023 Toyota Crown Serisi iç tasarımı ile büyülüyor. Crown serisi, 12.4 inçlik dev bir multimedya sistemi ile geliyor. Ayrıca aracın göstergelerinin bulunduğu hayalet ekran da bir o kadar büyük ve etkileyici. Bu multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile birlikte büyük işler başarabiliyor.

Toyota Crown serisinin direksiyonuna bakacak olursak, tasarımıyla bizleri bir hayli üzüyor. Bunun sebebi ise, aracın fütüristik tasarıma hiç uymayan klasik bir direksiyona sahip olmasıdır.

2023 Toyota Crown Serisi Dış Tasarımı Nasıl?

Toyota Crown Arka görünüm

Bu benzersiz tasarıma sahip aracın ön kısmı fazla göze hitap etmese de değişik hava ızgarası ve alt kısımdaki şekilli tamponu araca değişik bir hava katıyor. Farlara bakacak olursak dörtlü kare LED tasarıma sahipler. Bu farlar uzun kısa, park ve gündüz farlarıdır.

Toyota Crown Serisi’nin arka tasarımına bakacak olursak, gerçekten hiçbir araçta görülmeyen bir tasarımla geldiğini belirtmemiz gerekecek. Her ne kadar Toyota BZX4 modelini anımsatsa da yalnızca uzun ve ince bir şerit şeklindeki stoplarının olması gerçekten etkileyici.

2023 Toyota Crown Serisi Fiyatı Nedir? Ne zaman Satışa Çıkacak?

2023 Toyota Crown serisinin satış fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi henüz paylaşılmış değil. 2023 yılında girdiğimizde bu konuda daha net bilgiler bizimle paylaşılacaktır. Aynı zamanda bu aracın Türkiye’de satışa çıkıp, çıkmayacağı da belirsizliğini koruyor.

Toyota Fiyat Listesi

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here