Audi 10.000 İşçi İçin Yarı Zamanlı Çalışma Planı Yapıyor. Pandemi Otomobil sektörünü etkilemeye devam ediyor. Otomobil sektöründe uzun süredir gündemde olan çip sorunu otomobil şirketlerine pandemi nedeniyle tedarik sorunu yaşattı. Bu sorun hala etkilerini gösteriyor. Daha önce Audi, Honda, Toyota ve Volkswagen gibi ünlü otomobil şirketlerininde bu konularda üretimi durdurmaya ve yavaşlatmaya gittiğini görmüştük.

Nedir Bu Çip?

Son zamanlarda gündemde olan bu çip, mikro boyutlarda olan ve motor kontrol ünitesinin (ECU) içinde bulunan işlemci diye de tabir ettiğimiz bir parçadır. Bu parça motor kontrol ünitesine bağlı bazı aksamların birbirileri arasında veri (data) akışını kontrol eden ve işleyen bir parçadır. Tüm elektronik aksamların bu parça üzerinde işlendiğini göz önünde bulundurursak olmazsa olmaz bir parça olduğunu anlayabiliriz.

Audi 10.000 İşçi

Örneğin Modern-bilgi eğlence sistemleri, sürücü yardımları, araçta bulunan oyun konsolları, dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerin yanında çeşitli elektrik bileşenleri mikroçiplerin görev alanına giriyor.

AUDİ Çip Sorunu Nedeniyle Çalışanları Azalttı

Çip tedarik sorunu Audi gibi güçlü bir şirkette bile büyük bir sarsıntı yarattı. Sektörün durma noktasına geldiği bu dönemde Audi üretimi minimum seviyeye çekti ve Audi 10.000 İşçi için yarı zamanlı olarak çalıştırma planını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Audi 10.000 İşçi

Fabrika içinde üretimin sekteye uğradığını söyleyen ünlü alman gazetesi Handelsblatt buna ek olarak Ingolstadt ve Neckarsulm şehirlerinde bulunan fabrikalarında bu sorundan etkilendiğini yazdı. Muhtemelen Audi bu yavaşlama sonucunda bazı modellerinde üretimin yavaşlamaya gidebilir. Bu da daha az sedan daha coupe ve Station Wagon demek. Audi şu anda popülaritesi yüksek olan A3, A4 ve A5 buna ek olarak A5 cabrio, A6 ve A7 üretimlerine elinde son kalan stok ile öncelik verecek. Daha az popülariteye sahip olan SUV’iler duracak.

Audi 10.000 İşçi

Şirket özellikle Neckarsulm şehrinde bulunan fabrikasında yavaşlamanın dışında bazı üretim bölümlerini durdurma planları yapıyor. Ünlü otomobil şirketi üretimi önceden yaptığı gibi tamamen durdurmayacak. Bazı bölümlerin üretimini askıya alarak akmasa da damlıyor metodu ile yavaş ama sürekli bir üretime geçecek. Audi 10.000 İşçi için yarı zamanlı çalışma programı ile gerçekleştirecek.

Mikroçip sorunları etkisini gün geçtikçe daha da artırıyor. Bir otomobilin tamamlanması için en gerekli parçalardan biri olan mikroçip otomobil şirketlerini zora soktu. Geçtiğimiz günlerde General Motors SUV üretim bandını ilerletmek için üreticiler şahsi araçlarından mikroçip söküp yeni SUV’iler için kullandılar.

Çip Sorunu ünlü analiz şirketi AlixPartners’e göre 2022 yılının ilk aylarına kadar devam edecek. Görünen o ki üretimi durduran ve zarar bilançolarını açıklayan otomobil şirketleri’nin biraz daha sabretmesi gerekecek. Audi 10.000 İşçi içinse farklı bir yol izleyecek mi göreceğiz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here