Nikola Tre Prototipi Hazır

Hidrojen-elektrikli yarı römork kamyon şirketi, nihayet Avrupa’daki ilk Nikola Tre prototipi hazır bilgisini verdi. Şirket bunu önemli bir kilometre taşı olarak nitelendirdi. Ancak kamyonlar Avrupa yollarına çıkmaya hazır olmadan önce geçmeleri gereken çok sayıda test var.

Üçüncü çeyrekte Nikola, kamyon üreticisi IVECO ile ortaklaşa, Almanya’nın Ulm kentindeki fabrikasında beş elektrikli Tre prototipi üretmeye başladı. Nikola, kısa süre önce ilk kamyonu tamamladığını ve kalan dört ön üretim modelini 2020’nin sonuna kadar bitirmeyi beklediğini söyledi.

Nikola CEO’su Mark Russell yaptığı açıklamada, “Nikola 2020’nin üçüncü çeyreğinde önemli kilometre taşlarında önemli ilerleme kaydetti” dedi. “İlk Nikola Tre BEV prototiplerini bir araya getirme taahhüdümüzü yerine getirdik ve ileriye dönük ve önceden duyurulmuş BEV kamyon siparişleri üzerinde müşterilerle çalışmaya devam ediyoruz.”

nikola tre prototip

Nikola’ya göre Tre, 720 kWh pil paketine ve yaklaşık 300 mil menzile sahip olacak. Nikola daha önce, pille çalışan kamyonun teslimatlarının 2021’de başlayacağını ve hidrojen yakıt hücreli bir versiyonun 2023’te geleceğini söylemişti.

Güç Aktarma Organı Nasıl Olacak?

Nikola, Tre’yi hayata geçirmek için segmentte önemli bir ayak izine sahip bir Iveco yan kuruluşu olan CNH Industrial ile çalışmaya devam ediyor. Şirket için zor olan kısım vücut değil, çünkü Tre aslında yeniden yapılandırılmış bir Iveco S-Way. Nikola’ya göre zorluk tamamen tescilli bir sistem olan güç aktarma organı. Girişim, General Motors ile pil ve hidrojen yakıt hücresi teknolojisini elde etmek için hala görüşmelerde bulunduğunu doğruladığından beri burada işler belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, prototipin altında bir Nikola güç aktarma organı bulunuyor, ancak şirket henüz ayrıntıları paylaşmaya hazır değil.

Tre piyasaya çıktığında Nikola, 248 mil menzil, 644 beygir gücü ve 1.327 pound-feet tork ile 720 kilovat saatlik bir pil paketi sözü verdi. Tre, doğrulama testine geçerken bu sayıların geçerli olup olmadığı görülecektir, ancak şirket, Tre’nin bir test pistindeki oturumlar sırasında kendi gücü altında hareket ettiğini söyledi. Tre’nin yakıt hücreli bir versiyonu 2023’te çıkacak.

nikola tre hazır

Dolandırıcılık İddiaları ile Uğraşılmaya Devam Ediliyor

Nikola, bu yılın başlarında, Nikola başkanı Trevor Milton’un görevinden çekilip gözlerden uzaklaştığı dolandırıcılık iddiaları ile uğraşmaya devam ediyor. Şirket, düzenleyici dosyasında ABD Adalet ve Menkul Kıymetler Bakanlığı ve Borsa Komisyonu’ndan mahkeme celbi aldığını da doğruladı. Herhangi bir federal soruşturma gelmedi, ancak Nikola’nın onayı DOJ ve SEC’in dolandırıcılık iddialarının boş bir şekilde yok olmasına izin vermediğini doğruladı.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Araçlara biraz alıştı gözümüz ama bu kamyon tır örneklerini görünce gerçekten yaşadığımız zamanı sorgular oluyoruz… tasarım olarak harika görünüyorlar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here