Bu yıl bir süreliğine, hidrojen ve EV odaklı start-up Nikola, herkes için gelecek vadediyor gibi görünüyordu. Bu atılımın en önemli oyuncularından biri de fütürist bir elektrikli kamyonet olan Nikola Badger olmuştu. Ancak Nikola’nın devam eden sorunları, dolandırıcılık iddiaları ve şimdi General Motors ile büyük ölçüde azaltılmış bir anlaşma ile birlikte, Badger kamyonu tamamen masadan kalkmış gibi görünüyor.

Nikola Badger Planları Durduruldunikola badger iptal

GM artık Nikola’da hisse almayacağını ve Badger’ı inşa etmeyeceğini açıkladı. Bütün bunların yanında GM bağlarının Nikola ile tamamen kopmadığını söylemek doğru olacaktır. Şirket hala Nikola ile bir ortaklık içinde. GM, Nikola’ya hidrojen yakıt hücresi teknolojisini ve muhtemelen Ultium EV pillerini sunacak. Yani, Nikola gerçekten bir şey inşa ederse, GM bir tedarikçi olabilir. Daha fazlası olacak gibi gözükmüyor.

Bu, kamyonu tanıtmak için önemli miktarda zaman harcayan ve son zamanlarda iyi bir haberden faydalanabilecek olan Nikola için kötü bir haber. Son birkaç ayda şirket dolandırıcılıkla suçlandı, Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma altına alındı ​​ve kurucusu Trevor Milton cinsel istismar iddiaları üzerine istifa etti. Tüm bunlara ek olarak, şirketin amiral gemisi aracının ortadan kaldırılması da pek olumlu bir geleceğin habercisi olmuyor.

Ek olarak, elektrikli kamyon pazarı, önümüzdeki EV savaşlarında bir sonraki büyük bomba olacak şekilde şekilleniyor. Bu yaz finansal sorunları ortaya çıkıncaya kadar Nikola, elektrikli Ford F-150, Tesla Cybertruck, Rivian R1T, GMC Hummer EV ve 2021’de çıkacak tüm hibrit kamyon seçenekleriyle rekabet ederek bu arenada savaşmaya hazır görünüyordu.

Nikola Şimdi Nelere Odaklanacak?

Kaynaklar, Badger’ın iptal edilmesiyle ilgili daha fazla bilgi için Nikola ile temasa geçti, ancak şirket temsilcileri bilinmesi gereken her şeyin basın bülteninde yer aldığını söyledi. Depozitoların ne zaman iade edileceği belli değil, sadece gerçekleşeceği belirtildi.

nikola elektrikli kamyon

Badger’ın iptal edilmesiyle birlikte, şirketin planladığı diğer araçlardan en azından bazılarını, özellikle de sınıf 7/8 kamyonlarını yaratmaya odaklanması bekleniyor. Şirketin Reckless ve WAV gibi diğer, daha küçük araçlarının kaderi hala bilinmiyor.

Sonuç olarak Nikola, Badger projesinin öldüğünü duyurdu. Şirketin geleceği ile ilgili ise fikirler oluşmuş değil.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here