Nico Rosberg: “Lewis’e şapka çıkarıyorum”

1
1744
Nico Rosberg

Başarılı eski Formula 1 pilotu Nico Rosberg 2016’da şampiyonluğu kazanıp emekliye ayrılmıştı. Lewis Hamilton’la aynı yaşta olan Rosberg, 2013’ten Alman pilotun 2016’da şampiyonluğunu alıp emekliye ayrılmasına kadar takım arkadaşıydılar. Son zamanlarda sıkça yapılan Schumacher-Hamilton karşılaştırmasını en adil yapabilecek isimlerden biri olan Rosberg bir dönem Schumacher ile de takım arkadaşıydı.

ama mesela böyle olmaz

Kendi takımlarını kuran ve bu takımlarla Extreme E tamamen elektrikli off-road serisinin açılışında Reuters’a konuşan Nico Rosberg, “Başardıklarına çok büyük saygı duyuyorum. Onun gibi inanılmaz bir pilot olmak ayrı bir şey. Her sene o seviyede kalıp domine ederek herkesin geçmesi gereken sürücü olmak ayrı bir şey ve bu gerçekten zor. Sadece Formula 1’de değil tüm spor dalları için en büyük başarılardan biri olarak tarihe geçecek. Ona sadece şapkamı çıkarabiliyorum.” dedi.

herkesin geçmesi gereken sürücü olmak ayrı bir şey ve bu gerçekten zor.

Nico Rosberg ve Lewis Hamilton

Nico Rosberg : “Lewis’in sosyal medyayı kullanışını havalı buluyorum”

Rekortmen Hamilton’u daha önce yenmiş olmanın büyük bir zevk kaynağı olduğunu söyleyen Alman pilot; Schumacher ile Lewis arasında ayrım yapamadığını, ikisinin de efsane olduğunu dile getirdi. Rosberg: “Aynı zamanda Lewis’in sosyal medyasını dünyaya katkıda bulunmak için kullanmasını çok havalı buluyorum. Gerçekten ileriye bakıyor, geleceği düşünüyor… Bunun için de çok saygı duyuyorum. Formula 1’in en iyisi olma çılgınlığının arasında yine de büyük resmi görmeye zaman ayırmasını çok saygı duyulacak bir hareket olarak görüyorum.” dedi.

Sürdürülebilir ve çevreci motor sporlarının bir parçası olmak istediğini belirten Berlin’deki geleneksel Greentech festivalinin kurucusu Rosberg; “Sürdürülebilir yarış sporlarının bir parçası olmak istiyorum. Platformun pozitif değişim için kullanıldığı bir motor sporunda olmak istiyorum. Benim için en önemli element o, sadece eğlence için değil değişim için sürmemiz. Platformu teknolojiyi yenilikçiliğe yönlendirmek için kullanıyoruz, mesela iklim değişikliğinin önemini kamuoyuna duyurmak için. Lewis’in sürdürülebilirlik adına benim yolumdan gelmesini görmek güzel bir şey, ben 4 yıl önceki emekliliğimden beri bu hedefle ilerliyorum.”

 

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here