FIA, Aston Martin’in İtirazını Reddetti

Olaylı Macaristan GP’de podyum Esteban Ocon, Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton üçlüsünden oluşmuştu. Ancak yarış sonunda kurallar gereği aracında 1 litrelik numune yakıtı bulunmayan Vettel, yarıştan diskalifiye edilmişti. Bu durum üzerine Aston Martin kararın tekrar değerlendirilmesi için bir itirazda bulundu. Ancak FIA, Aston Martin’in itirazını reddetti.

Neler Olmuştu?

Formula 1’de sezonun ilk yarısının son yarışı Macaristan GP’de yapılmıştı. Büyük olaylara sahne olan yarışın kazananı da sürpriz şekilde Esteban Ocon olmuştu. Podyumdaki bir diğer sürpriz ise Sebastian Vettel’di. Ancak Vettel, yarış sonunda aracını pite döndürmeden yolda bırakmış ve pite koşarak dönmüştü. Bu durumun sebebi araçta yeterli yakıtı bırakabilmekti. Ancak hakemler araçtan sadece 0.3 litrelik yakıt alabildi. Devamında Aston Martin yetkililerine de araçtan yakıtı çıkarabilmek için haklar tanındı. Ancak gerekli miktarda yakıt araçtan çıkarılamadı. Devamında da Sebastian Vettel yarıştan diskalifiye edildi.

SEBASTİAN VETTEL YARIŞ SONU DİSKALİFİYE EDİLDİ!

Aston Martin Karara İtiraz Etti Ama

Sonrasında Aston Martin yönetimi, araçta yeterli miktarda yakıt olduğunu ancak pompadaki sorundan dolayı bunu çıkaramadıklarını belirtti ve karara itiraz etti. Takımın bu talebinin kabul edilmesi için kurula yeni ve önemli kanıtlar sunması gerekiyordu. Ancak yapılan araştırmalar sonucu araçta yeterli miktarda yakıt olmadığı anlaşıldı. İngiliz markanın temsilcileri de durumu, Pazartesi günü yapılan video görüşmede kabul etti. Ancak sorunun hatalı yakıt sistemi ile alakalı olduğunu ifade ettiler. Ayrıca yetkililer 0.3 litrelik yakıtın da araştırma için yeterli olduğunu söyledi.

Hakemler konuyu değerlendirdi ve Aston Martin’in itirazını reddetti. Bu karara gerekçe olarak ise, depoda yeterli yakıt kalmadığını dikkate aldıklarını ve sebebi ile ilgilenmediklerini belirttiler.

Aston Martin bu kararı protesto edebilir. Ancak yeniden inceleme itirazı kabul görmemişken, bu protestonun da olumlu sonuçlanma ihtimali düşük gözüküyor.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here