İçten yanmalı Fiat 500 İsim Değiştiriyor.

1
1516
Fiat 500

Fiat 500 Classic

Fiat markasının belki de en ikonik modeli Fiat 500 modernleşen dünyaya ayak uyduruyor ve elektrikleniyor. Daha önce haberini yaptığımız gibi 500’ün karakterini kaybetmeden elektrik altyapısı kazanması için yapılan uzun çalışmalar sonucu 500e ortaya çıktı. Fiat bu elektrik işini çok sevmiş olacak ki yılların içten yanmalı 500’ü artık yeni bir isimle anılacak. İçten yanmalı motorla sahip 500 artık “Fiat 500 Classic” olarak anılacak. Hatta öyle ki bu ismin duyanları yeni elektrikli versiyona yönlendirmesi bekleniyor.

Auto Express’e konuşan FIAT patronu Olivier Francois isim değişikliği hakkında; “Artık içten yanmalı motora sahip 500’ler Classic olarak anılacak. Değişimi görmek ilginç olacak.

“Umuyoruz ki birçok 500 müşterisi, içten yanmalı motor yerine elektrikli üniteyi tercih etmeye başlayacak. Süreç boyunca geleneksel 500 kullanıcılarının ne kadarında dönüşüm sağlayabildiğimizi dikkatlice inceleyeceğiz.

“Bu aracı tercih edenlerin şehir içi ağırlıklı kullanım yaptığını biliyoruz bu yüzden er ya da geç elektrikli versiyona geçmelerini bekliyoruz. Gördüğümüz kadarıyla markamızı o kadar seviyorlar ki, 500e’yi en azından araştıracaklardır.” ifadelerini kullandı.

“Geleneksel seven müşterilerimizi de dikkate aldık”

Fiat 500’ü yenileme çalışmaları esnasında 500e’nin klasik görünüşten uzaklaşmaması adına çok uğraştıklarının altını çizen Francois, bu sayede ilk araç deneyimi yaşayacak müşterileri korkutmamayı hedefliyor. Francois: “İlk zamanlarda 500e’ye çok ciddi zaman ve enerji harcadık çünkü geleneksel içten yanmalı motor müşterisini ve ilk intibalarını iyi analiz etmeliydik. Bazı EV modelleri görünüm itibarıyla onları konfor alanlarından çıkmaya zorluyor bu yüzden gelenekselci müşterilerimizi de göz önüne aldık. Bu sadece tasarımla da kalmıyor; örneğin araçta tek pedal modu var ki bu harika bir şey ancak standart ayar alışılmış iki pedal modunda. Düğmelerin de normalde olduğu gibi konumlanmasını özellikle istedim.” dedi.

2.El Fiat 500 İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here