Popüler Motosiklet Markaları Hangileri

1
5322

Popüler Motosiklet Markaları

Bir tutku ve yaşam tarzı olan motosiklet kullanımı,bugün çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı.Farklı tarz ve motor seçenekleri olan motosiklet markaları hakkında popüler olan bazılarını sizler için araştırdık.

1Honda Motosiklet

Japon üretici Honda, otomotiv endüstrisi içinde oldukça köklü ve başarılı bir şirket.Motosiklet tarafında ise en çok tutulan ve güvenilen markalardan biri.

Cb serisi ve Gold wing Honda’nın en popüler modellerinden bazıları.

Başlı başına bir efsane olan Gold wing ; 6 silindir ve 1800 cc motor hacmi ile inanılmaz bir motosiklet olarak uzun yolculuklarda size unutamayacağız ve yaşaması çok güç bir hazzı yaşatabiliyor.

Cb Serisi motosikletler; 125cc,250cc ve 600cc motor seçenekleri ile ülkemizde çok tutulan modellerden birisidir.

Özellikle yuvarlak led far tasarımı ile oldukça cazibeli görünüyor.

Goldwing fiyatları sizi biraz şaşırtabilir 🙂 ama, CB serisi motorlar daha ulaşılabilir ve japon kalitesi düşünüldüğünde güçlü alternatiflerden birisi olacaktır.

İkinci el Honda motosiklet ilanlarımız için tıklayın.

2Kawasaki Motosiklet

1878 Yılında Shoza Kawasaki tarafından kurulan Japon motosiklet firması, Kalitesi ve güçlü motorları ile o zamandan beri ismini hep zirvede tutmayı başarmıştır.

Özellikle hız odaklı yarış motorları, tasarımları renkleri ve güçlü motorları ile oldukça başarılı bir konumda bulunuyor.

Bugün, Kawasaki Heavy Industries, çok farklı pazarlarda faaliyet veren, en son teknolojileriyle ön planda olan büyük bir küresel bir mühendislik firmasıdır.

İkinci el Kawasaki motosikletler için tıklayabilirsiniz.

3Harley Davidson Motosiklet

Efsanelerin efsanesi bir motosiklet üreticisi,Dünyada en ünlü motosiklet şirketi denebilir.

Chopper-Cruiser tarzdaki motosikletlerin öncüsü durumundaki Harley Davidson’un kuruluş hikayesi kısaca şöyle;

Wisconsin Üniversitesinde mühendislik okuyan ve bisiklet üreterek iş hayatına atılan 21 yaşındaki William S. Harley, gerçek bir motor tutkunuydu.

Bu tutkusunu bisiklete monte edilebilecek bir motor taslağı oluşturarak gerçekleştirdi, bir yıl sonra da bu motoru üretti. Bundan haftalar sonra ise ilk Harley-Davidson modeli satıldı.

İkinci el Harley-Davidson ilanlarımız için tıklayabilirsiniz.

4Ducati

Ducati 1926 yılında mühendis Antonio Cavalieri Ducati ve oğulları AdrianoBruno ve Marcello tarafından İtalya’da kurulmuştur.

Kaliteli ve sağlam motor denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisi Ducati motosikletlerdir.

İtalyan tasarım çizgileriyle oldukça karizmatik ve güçlü motorlar üreten firma, dünya çapında saygınlık kazanmış durumdadır.Oldukça farklı tasarım ve el işçiliği de kullanılan motorlar, hız ve adrenalin sevenler için doğru seçim olacaktır.

İkinci el Ducati ilanlarımız için tıklayın.

5Vespa Scooter

Piaggio 1884 yılında 20 yaşındaki Rinaldo Piaggio tarafından Cenova’da kurulmıştur.

“İtalyan stili scooter” tanımını tüm dünyaya tanıtan ve uzun yıllardan beri ikon haline gelen bir imaj yaratmıştır.

Kalitesi herkes tarafından kabul edilen Vespa motosikletleri oldukçe neşeli ve keyifli sürüşler yaşatıyor.

Akdeniz sahillerinde,küçük kasabalarda ve Metropollerde yaygın olarak kullanılan Vespa,kendisine çok farklı bir yer edinmiş durumdadır.

Buluşun sahibi dahi mühendis ‘‘Paperino” (Donald Duck) olarak bilinen prototipten yola çıkarak bunun üzerinde bir dizi devrim niteliğinde değişiklik yaptı.

Tekerin doğrudan şanzımandan çalışmasıyla tahrik zincirini ortadan kaldırdı, vites kolunu gidona yerleştirdi, monokok bir gövde tasarladı ve sürücüyü korumak için kaporta ekledi. 1946 Nisan ayında MP6 prototipi şeklini aldı.

İkinci el Vespa ilanları için tıklayabilirsiniz.

6BMW

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Bmw, Motosiklet endüstrisi içindede çok başarılı bir yere sahip.Otomobildeki kalite ve premium hissiyatını motosikletlerde de hissetiriyor.

1913 yılında Karl Friedrich Rapp tarafından Almanya Münih’te kurulmuştur.

Türkiye’de “Yunus” isimli polis ekiplerimizin kullandığı motorlar Bmw Gs modelidir.Oldukça güçlü ve heybetli bu motorlar özellikle uzun yolculuklarda eşsiz bir deneyim sunuyor.

İkinci el Bmw motosiklet ilanları için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here