Monster veya Master of Torque; Yamaha MT-25

Dev Japon motosiklet üreticisi Yamaha tarafından üretilen MT (Master of Torque) serisi dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük rağbet görüyor. MT adıyla üretilen seriyi, markanın naked motosikletleri oluşturuyor. MT serisi motosikletleri, 125cc’den, 1000cc’ye kadar uzanan bir performans yelpazesine sahip. Bu yazıda, ülkemizde çok tutulan, benim de bir zamanlar kullanıcısı olduğum, küçük hacimli tork canavarını inceleyeceğiz; 2016 model Yamaha MT-25.

Yamaha-MT25
MT-25 2019

Mütevazı Monster Naked 

Mütevazı tork canavarı piyasaya çıktığı dönemde, kendisine rakip olabilecek niteliklere sahip bir model bulmak çok güçtü. 249cc gibi küçük hacimli bir motora sahip olmasına rağmen bu motorun çift silindir ile kombinlenmesi, MT-25’i rakipleri arasında eşsiz kılıyordu. Performansının ve boyutlarının son derece tatmin edici olması sebebiyle, hem şehir içi hem de şehirler arası kullanımını mümkün hale getiriyordu. Bu durum da satışlara direkt olarak yansıdı.

mt

Motor

249cc değerinde motor hacmine sahip olan bu naked, çift silindirli bir motora sahip. Çift silindirli oluşu performansı doğrudan etkilediği gibi, motosiklet üzerinde hissedilen titremenin de az olmasını beraberinde getiriyor. Bu da, MT-25’in sürüş konforunu arttıran bir özellik olarak ortaya çıkıyor. Model, 26.6Nm’lik bir tork değerine sahip. Özellikle birinci vites ile yapılan sert kalkışlarda bu tork net bir şekilde hissediliyor. MT-25 dakikada maksimum 12.000 devir çevirebiliyor. 7000 devir sonrasında ise torkunu hissettirmeye başlıyor.

Şanzıman

Güç aktarımının zincir ile yapıldığı modelde 6 vitesli bir şanzıman kullanılıyor. Bu şanzıman, yumuşak ve hızlı vites geçişleri yapmanın elverişli olduğu bir aktarım sistemi olarak öne çıkıyor.

yamaha mt 25

Fren

Modelin ön ve arka frenleri disk fren olarak kullanılmış. Rahatlıkla 150km/h değerindeki hızlara çıkabilen, biraz daha zorlanırsa 170km/h değerinde hızları görebileceğiniz bir motosiklet için disk fren kullanımı birinci şart. MT-25’in ABS’li versiyonları da bulunuyor.

Yakıt Tüketimi

14 litrelik bir depo hacmine sahip olan model, 100 kilometrede 3.7 litrelik fabrika verisine sahip. Sakin kullanımda bu değeri 3.2 litre seviyelerine kadar indirmek mümkün. Performanslı kullanımlarda ise 4.5 litreleri rahatlıkla görüyor.

Yamaha MT-25’in Öne Çıkan 3 Özelliği

1- MT-25 bir başlangıç motosikleti olarak kullanılacaksa detaylı bir gösterge paneline sahip olması büyük bir avantaj olarak sayılabilir. Özellikle vites göstergesinin bulunması, rakip markaların naked modelleri arasında MT-25’i farklı kılıyor. Bildiğiniz üzere yeni başlayanlar için vites takibini yapmak güç olabiliyor.

2- Kompakt boyutları ile şehir içi trafikte sürücüsüne rahat bir kullanım sunuyor. Çok ağır bir motosiklet olmaması, dur-kalk trafikte sürücü için yorucu olmayan bir sürüşü beraberinde getiriyor

3- Ekonomik olarak sayılabilecek yakıt tüketimi, cep dostu bir motosiklet olduğunu gösteriyor. Ayrıca periyodik bakım maliyetleri de rakipleri ile eş değer fiyatlarda seyrediyor.

İkinci el Yamaha MT-25 ilanları

Yamaha SR400 Motosiklet İncelemesi

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here