Ktm 1290 Super Duke R

0
1959

1290 Süper Duke R, KTM’in ürettiği bir asfalt canavarıdır. Gördüğünüz anda aşık olmanız muhtemeldir. Hele ki yolda neler yapabileceklerini gördüğünüzde veya Keşfettiğinizde ona iyice tutulacaksınız.

Avusturya fabrikasında üretim yapılırken, Sadece “R”  motosikletlerinde bulunan turuncuya boyanan, Çelik bir multitubulara sahip şasi yapısı motosiklette ilk dikkat çeken şey olmaktadır. Oldukça ileri bir sürüş pozisyonuna sahip bu motosiklette daha ince duvarlı daha geniş tüpler kullanarak öncekinden üç kat daha sert olmuştur. Bu, çekiciliğinin bir parçası olmaktadır. Arka alt çerçeve, Koltuğun tabanı, Plaka ve hafif destek olarak işlev gören tek parça bir alüminyumdur. Aynı malzemeden ve görünüş olarak masif tek taraflı salıncak kolu, Çok dikey konumda bağlantı çubukları vasıtasıyla monte edilmiş bir WP Apex arka amortisörüne sahiptir. Aynı zamanda önceki versiyondan daha hafiftir, yüksek ve düşük hızda kontrol daha kolay sağlanır.

1290 Super Duke Teknik Özellikleri

Ters çevrilmiş çatal WP Apex amortisor, 48mm ayrı sıkıştırma ve geri tepme ayarlarına sahiptir ve ayrıca ön yük ayarına izin verir. Ayrıca yeni, daha hafif koltuk direklerine sahip olduğunu görüyoruz. Frenler , Brembo 320 mm ön diskler ve Stylema radyal monoblok kaliperlerle bazı ilginç yeni özellikler yerini aldı . Arkada, fren yaparken arkayı yerinde tutmaya yardımcı olan küçük 240 mm’lik bir diskleride unutmayalım.

Gördüğünüz gibi döngü kısmı yüksek seviyededir. Ancak , donattığı 1,301 cc ve 180 hp V-Twin motoru ürkütücü derecede hızlıdır. KTM, sahip olduğu karakteri, torku ve gücü koruyarak daha hafifletildiğini de belirtti. Daha ince karter duvarlarına, radyatör bağlantılarına ve 0,8 kg daha hafif bir paket için revize edilmiş yağ geçişlerine sahiptir. Bağlantı mafsalı, daha fazla sağlamlık için krank muhafazalarına entegre edilmiştir ve ayrıca daha fazla stabilite için salınım kolu aksının artık 5 mm daha yükseğe çıkmasına izin verildi. 56 mm’lik enjeksiyon gövdeleri yenilendi ve vites değiştiricide, daha kısa kol hareketleriyle daha yumuşak, daha hassas bir vites değiştirme için iyileştirilmiş aks frezesi ve bronz bakır kaplı çatallar gibi iyileştirmeler yapılmıştır.

Silindir kafaları, her birinde dört titanyum valf, iki eksantrik mili ve bir çift buji içerir. Kısa pistonlar, kaydırmalı kavrama ve hepsinden önemlisi yeni egzozunun iki katalizörle çıkardığı güçlü ve sert bir ses dikkat çekmektedir. KTM 1290 Süper Duke R  180 hp ve tork 140 Nm elde etmektedir.

Donanımları

1290 super duke ‘da dört ana pilotluk modu vardır: Çok yumuşak tepki ve maksimum çekiş kontrolü ile yağmur; Minimum kaymaya izin veren bir çekiş kontrolüne sahip tüm mevcut güç ve orta düzeyde tepki veren sokak; Tam güçle, gaza hızlı tepki veren, biraz kaymaya izin veren ve hatta ön tekerleğin gerçekten güçlü bir his için kaldırmaya başlamasına izin veren spor; ve isteğe bağlı Track modu, tepkinin zevklerinize veya sürdüğünüz araziye göre ayarlanması için bu parametreleri istediğiniz şekilde yapılandırmanıza olanak tanır. Ayrıca, yolda özel kullanım için parametreleri ayarlamak üzere tasarlanmış bir Performans modu eklenmiştir. Hız sabitleyici veya KTM My Ride opsiyon olarak sunulmaktadır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here