125 Duke, Agresif ve çekici bir estetiğe sahip, 1290 Super Duke R’nin tasarımını andıran, Dayanıklı ve 15 hp motora sahip küçük bir motosiklettir. KTM’in en eğlenceli motosikletlerinden birisidir.

2010’da piyasaya sürülen KTM 125 Duke , birkaç performans değişikliği geçirdi. Bunun nedeni ise, uzmanlarının büyük bir başarı elde etmeye devam etmesidir. Avusturyalı üretici, 4 zamanlı tek silindirli motorlar (motokros ve enduro) alanındaki kapsamlı deneyimi göz önüne alındığında, rekabete dayalı ancak cadde için bir ürün sunmayı başardı.

Yeni 125 Duke, agresif ve sportif karakterinin yanı sıra Euro4 düzenlemelerine uygun motoru ve yenilenen çeşitli kozmetik değişiklikleri içermekte. Şasi tamamen yenidir. 125 Duke artık dikey bir çapraz bağlantı elemanı, daha agresif bir kuyruk ve daha büyük bir gaz deposu ile bölünmüş bir LED fara bağlı olan daha kısa yan plakalara sahip artık.

KTM 125 Duke’un motoru

Euro4 emisyon düzenlemelerini başarıyla geçmesine rağmen, Duke 125’in 4 zamanlı tek silindiri gücü değişmedi ve 10.500 rpm’de 15 hp yasal sınırına, maksimum 12 Nm tork ile ulaşmaya devam ediyor. 8.000 dev / dak. Bu da bu 125’i B lisansı için ideal bir motosiklet haline getiriyor.

Buna ek olarak, 1290 Super Duke R’de olduğu gibi silindir kapağındaki dört supapa sahiptir. Karbon işlemi sayesinde sertleştirilmiş supaplı bir çift üstten eksantrik mili tarafından kontrol edilmektedir. Dayanıklılık ve güvenilirlik açısından bunlar önemlidir. Buna, gerçekten hızlı geçişler yapmamızı sağlayacak yakın oranlı 6 vitesli bir şanzıman da eklenmelidir.

Yeni nesil KTM 125 Duke, dingil mesafesini kısaltan ölçümlerde bir ayarlama ile çok borulu şasiye kullanmaya devam ediyor.

125 Duke’ün fren ekipmanı, Brembo’nun Asya yan kuruluşu Bybre tarafından üretildi ve radyal olarak monte edilmiş bir kalipere ve ön uç için büyük bir 300 mm diske sahip. Ayrıca standart olarak iki ayrılabilir kanala sahip Bosch 9.1 ABS sistemine sahiptir. Çok sayıda bilgiye sahip modern ve eksiksiz bir TFT ekrana sahiptir.

İsteğe bağlı olarak, ‘KTM My Ride’ sistemi mevcuttur . Aynı zamanda bir ses çalar işlevi gören ve sol taraftan da kullanacağımız, eller serbest bir cihazı da vardır. Bu motosikletin renk yelpazesi iki seçenekten oluşuyor: turuncu ve beyaz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here