Zamanının Ötesinde 10 Motosiklet!

0
1995
zamanının ötesinde 10 motosiklet

Arada sırada, oyunu değiştiren ve beraberinde yeni özellikler ve farklı bir özelliğin çeşitli yollarını deneyen yeni bir motosiklet çıkagelir. On yıllar boyu çok sayıda motosikletin zincirlerini kırabildiğini gördük. Ancak başı çekenler hangileriydi? Zamanının ötesinde 10 motosiklet listemiz aşağıda.

Bunu öğrenmek için, ilk modellerden başlayıp günümüze doğru ilerleyen ve masaya yeni bir şeyler getiren 10 ikonik motosiklete bir göz atıyoruz. Bunlar şimdiye kadar yapılmış en sevdiğiniz motosikletler olmayabilir, ancak yeniliğe teşvik etmeye, yeni teknolojileri kullandırmaya ve sürüş çeşitliliğini artırmaya yardımcı oldular. Detaylar için “Zamanının Ötesinde 10 Motosiklet!” yazımızı okumaya devam edin.

Zamanının Ötesinde 10 Motosiklet!

  1. Hildebrand ve Wolfmüller

Dünyanın ilk üretim motosikleti Hildebrand & Wolfmüller’den başka nereden başlayabilirdik ki? 1895’te ortaya çıkan bu motosiklet, iki tekerlekli, ilk benzinli araçtı ve dünyanın en sevilen motosikletlerinden bazılarının geliştirilmesine ilham vermeye devam edecekti.

Motosiklet, Alois Wolfmüller ve bugün haklı olarak ‘motosikletin babaları’ olarak kabul edilen Hildebrand kardeşler Heinrich ve Wilhelm tarafından tasarlandı. Bazıları Daimler Reitwagen’in ilk motosiklet olduğunu iddia edebilir (1885’te piyasaya sürüldü), ancak iki dengeleyici tekerlek tarafından desteklendi, bu da onu tanımı gereği dünyanın ilk üretim motosikleti yaptı.

  1. 1936 Harley-Davidson EL

Ağır motosikletlerin çehresini sonsuza dek değiştiren 1936 Harley-Davidson EL, bugüne kadar var olan bir tasarım şablonu oluşturarak ‘büyük’ ​​motosikletlerin geliştirilmesinde devrim yaratacaktı.

Kafe yarışçıları tarafından tercih edilen ve 1936’da piyasaya sürülen bu V bir motora sahipti. Performans, güç ve konforu bir arada arayan sürücüler arasında hemen bir kitle buldu. EL tarafından tanıtılan özellikler arasında, tümü hala Harley-Davidson markasının olan bir gözyaşı yakıt deposu, at nalı yağ deposu ve çift doldurma kapağı bulunmaktadır.

  1. 1969 Honda CB750

Honda, 1969’da güçlü dört silindirli hızlı makineleri CB750 Four’u piyasaya sürerek oyunu değiştirdi. İngiliz ve Amerikan çift silindirli motosikletlerin onlarca yıldır yollara ve yarış pistlerine hakim olduğu bir zamanda gelen CB750, büyük ve güçlü üstten motoru zamanın eşdeğer Batı modellerini yıldıran bir Japon üretici hakimiyeti çağını başlattı.

Honda CB750 Four ile ilgili harika olan şey, hız ve konforu birleştirme kolaylığıydı. Ondan önce bisikletler ya hızlıydı ya da rahattı, ikisi birden değil. CB750 Four, uzun, kıtalar arası yolculuklar için hala yeterince rahatken 13 saniyede çeyrek millik bir sprint yapabilen. Esasen, mükemmel bir tur bisikletiydi.

  1. Ducati PS1000LE

Ducati PS1000LE’e bakmak bile cesur ve fütüristtir ve bu motosikleti bir oyun değiştirici yapan teknolojiye bakmadan önce. Balon kalkanlı ön kaporta sadece 70’lerin havasını yaşatmak için tasarlanmamıştı, aynı zamanda aerodinamiğe yardımcı oldu ve motosikleti çağın en hızlı ve en şıklarından biri haline getirdi.

PS1000LE, 1972 Ducati 750SS ile Imola’da birinci olan Ducati yarış sürücüsü Paul Smart’ı anmak için geldi. Sınırlı sayıdaydı, bu yüzden sadece bir avuç üretildi.

  1. 1975 Honda GL1000 Gold Wing

İlk olarak 1975’te piyasaya sürülen Honda GL1000 Gold Wing, motosikletçilik için yeni bir performans ve güvenilirlik çağını müjdeledi. Bugün bile GL1000 Gold Wing, güvenilirlik ve sürüş konforundan ödün vermeden hız ve güç için standartları belirliyor.

1.000CC üreten sıvı soğutmalı sıralı dört motorla güçlendirilen Gold Wing, ilk olarak Honda tarafından nihai performans makinesi olarak piyasaya sürüldü. Bunun yerine, bisiklet uzun mesafe kruvazörü olarak ün kazandı. Etkileyici güvenilirliği ve yapı kalitesi sayesinde GL1000 Gold Wing, günde 1.000 mile kadar sürüş yapabilir.

  1. 1981 BMW R 80 G/S

Japon üreticilerin bisiklet dünyasına hakim olduğu bir zamanda BMW, Avrupalıların hala harika iki tekerlekli makineler yapmayı bildiğini kanıtlayacak bir motosikletle çıktı. 1981 BMW R 80 G/S, sizi neredeyse her yere götürebilecek iki tekerlekli bir makine oluşturmak için tur ve arazi motosikletlerini bir araya getiren dünyanın ilk “macera” motosikleti olarak tanıtıldı.

Otoyollar ve otobanlar için yeterince hızlı, ancak toprak yollar ve çöl yolları için yeterince sağlam olan R 80 G/S, çok yönlü yetenek açısından zamanının çok ötesindeydi. Sonuç olarak, BMW’nin şimdiye kadarki en iyi motosikletlerinden biri olarak kabul edildi.

  1. 1984 Kawasaki ZX900 Ninja

1984, motosikletler için zirve yılıydı. Japon üreticinin şimdiki efsanevi Ninja serisindeki ilk motosiklet olan Kawasaki ZX900 Ninja’nın lansmanını gördü. Bu inanılmaz makine, hafif bir şasi üzerine 113 beygir gücünde bir motor barındırıyordu, bu da o sırada herhangi bir seri üretim motosikletinin en hızlısı olan 145 mil / saat azami hız anlamına geliyor.

Ninja da sadece hız ile ilgili değildi. Bu, 1980’lerde cesur, cüretkar, ağırlıktan tasarruf etmek ve görsel çekicilik eklemek için tasarlanmış plastik bir dış grenarjı popüler hale getiren ilk bisikletlerden biriydi.

  1. 1998 Yamaha YZ400F

Bir motosiklet fanı? Yamaha YZ400F’nin bu kısa listede bir yeri hak ettiğini kabul edeceğinizi düşünüyoruz. 1998’de piyasaya sürülen YZ400F, 4 zamanlı motor kullanan ilk arazi motosikletiydi, bu da güç ve performansın artmasının yanı sıra, onu günlük olarak kullanılabilir hale getirmeye yetti.

  1. Yamaha Y125 Moegi Urban Commuter

Burada, Yamaha’nın motosiklet sürücülüğünün geleceği olarak belirlediği bir konsept bisiklet olan Yamaha Y125 Moegi Urban Commuter var.

  1. ZERO SR

Sıkı motosiklet tutkunları Zero SR’nin büyük hayranları olmayabilir, ancak devrim niteliğinde olduğu gerçeğinden kaçmak mümkün değil. Elektrikli motorla çalışan Zero SR, 2014 yılında Kaliforniya’da ortaya çıktı ve o zamandan beri, menzili ve performansı artırmak için çeşitli varyasyonlar geliştirildi, bu da onu çevreye duyarlı motosikletçiler için uygun bir seçenek haline getirdi.

Zero SR, piyasadaki en hızlı bisiklet olmayabilir (98 mph), ancak sizi tek bir şarjla otoyol hızında 112 mil’e kadar götürebilmesi zamanın ötesinde.

2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here