Bir Premium motosikletin kalitesine sahip olan Zontes, U 125’i piyasaya sürmesinden hemen sonra, G1-125 ‘i, firmanın neo-retro tasarımına sahip olan ilk modeli olarak Zontes’in kataloğunda yer almaya başladı.

Zontes U 125’in piyasaya sürülmesinden sadece birkaç hafta sonra, Zontes G1-125 tanıtıldı . Jantları  ve ilginç tasarımı, agresif naked Zontes U 125’ten kopya çekildiğini işaret ediyor.

Zontes G1-125 Teknik Özellikler

Teknik özelliklerine bakarsak, Zontes U 125’in sahip olduğu özellikleri takip etmiştir. Sıvı soğutmalı, dört valfli bir DOHC tek silindirli, Bosch elektronik enjeksiyon sistemi ile güçlendirilmiş motora sahiptir. Maksimum 14.6 CV, 9.000 rpm hızında, 7.000 rpm’de 13 Nm tork eşliğinde elde etmektedir. Eco ve Sport iki sürüş modunun varlığıyla sürüşü daha kolaylaşmıştır. Bu veriler, 150 kg’lık bir içerilen ağırlık ile birleştirilmiştir. Ölçümlerinde ise, 790 mm’lik Zontes U 125’ten açıkça daha yüksek olan 830 mm’lik bir koltuk yüksekliğini belirtmek gerekir. Yakıt tankının kapasitesini önemli ölçüde artırılmıştır. 12,5 l artırılarak 20 litreye kadar benzin alan depoya sahip olmuştur. Böylelikle menzili olağanüstü bir şekilde artmıştır.

125cc motosikletler arasında  kendine özgü yenilikçi bir detay piyasa sürmüş ve farkını göstermiştir: Kilitlenmeyi önleyici kavrama . Rekabette ortaya çıkan seri motosikletlerde sunulan bu çözüm, 4 zamanlı motorun tutulması olmadan vites küçültmeye izin vererek arka tekerleğin güvenlik tehlikesiyle kilitlenmesine neden olur. Bu tutma sürecinde debriyajın tepkisini modüle eden ve sürücünün bu manevra sırasında motosikletin kontrolünü her zaman korumasına izin veren bir mobil rampa sistemi kullanılarak inşa edilmiştir.

U 125’le Benzer Özelliklere sahip

Baktığımızda U 125’e göre önemsenecek aralarında herhangi bir fark bulamuyoruz, jantlarının ölçüsü bile aynı, her iki ünite de 17 “, Kısa susturucuya yer açmak için “Muz” tipi salıncak kolu ve görünür takviyeler veya ön kalipere uyacak şekilde altın rengi dış çubuklara sahip ters bir çatala sahiptir. Lastik bölümü farklıdır ve bu konuda klasik yönteme göre daha tasarıma sahiptir.

Ekipman konusunda ise Zontes G1-125’e sağlam yatırım yapılmıştır. % 100 LED, arkadan aydınlatmalı farlar, ayarlanabilir kollar, düşmeye karşı korumalar, lityum pil ve otomatik direksiyon kilidine sahiptir. “Anahtarsız çalıştırma” gibi özellikler u 125’te yoktur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here