2020, en ünlü, popüler ve modern motosikletlerden birinin kırkıncı yıldönümünü temsil ediyor. Kırk yıl sonra bile, BMW GS serisi yıllar geçse de eskimemeyi başardı.

BMW, bu segmentte bir simge haline gelen motosikletin ilk versiyonunu 1980 sonbaharında piyasaya sundu . Sonra R 80 G / S doğdu. Daha önce iki düşman manzarayı ilk kez birleştiren bir motosiklet: arazi ve asfaltda rahatlıkla gidebiliyordu. Böylelikle, herhangi bir kullanım için geçerli motosiklet gerekliliği başladı; Nerde kullanmak istiyorsanız ona göre motosiklet alın.

Bugüne kadar BMW, dünya çapında 1,2 milyondan fazla GS modeli satmıştır. Ticari yöne ek olarak, rekabetçi bileşen de bu kadar uzun bir süre boyunca bu aralığın gelişimini anlamak için gerekli olmuştur. Örneğin, Hubert Auriol 1981’de ikonik Paris-Dakar Rallisini kazandı . Bir başka dönüm noktası da, 1993 yılında, BMW’nin piyasaya çıkan ilk tek silindirli enduro ve Alman firmasının İspanyol pazarında halk arasında bir yer edinmesini sağlayan motosiklet olan F 650 “Funduro” nun piyasaya sürülmesidir . Bu 650, 2000 yılında GS serisinde yerini aldı ve şimdi 750/850 bölümleriyle her zamankinden daha geniş bir aileye dönüştü.

BMW F GS modelleri

2000 yılından itibaren Berlin’de üretilen F 650 GS (elektronik enjeksiyonlu, katalitik konvertörlü ve ABS’li ilk tek silindir) dahil olmak üzere çok sayıda yenilik ve geliştirmeye ek olarak , 2007 yılında piyasaya sürülen F 650 GS ve F 800 GS modelleri bir diğer BMW GS tarihindeki mihenk taşıdır. Güçlü, yüksek torklu 2 silindirli sıralı motorları ve sert boru şeklindeki şasileriyle, BMW GS’nin temasını, kullanıcıların çoğuna daha yakın bir şekilde kendi yöntemleriyle yorumladılar. Bu yeni modellerle BMW, yalnızca haleflerini tek silindirli motoruyla son derece başarılı F 650 GS modeline tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda orta sınıftaki enduro ürününü genişletti.

F GS serisinin yeniden doğuşu ve en son R 1250 GS

2017’de BMW, F 750 GS ve F 850 ​​GS’yi piyasaya sürdü . Önceki F 700 GS ve F 800 GS’nin temelini aldı. 2 silindirli sıralı motor, sürüş özelliklerini ve sesini optimize etmek için iki denge mili ve 270/450 derece ateşleme mesafesi ile yeniden tasarlandı. F 750 GS için 77 hp ve F 850 ​​GS için 95 hp ile maksimum verilerini de artırdılar.

BMW 2018 sonbaharında, güç ve tork dağıtımını daha da iyileştirmenin yanı sıra yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmak için R 1250 GS modellerinin boxer motorunda bir kez daha radikal bir güncelleme yaptı. Bunun için BMW motorlarının seri üretiminde ilk kez BMW ShiftCam teknolojisi kullanıldı . Bu, valf zamanlarını ve giriş tarafındaki valflerin strokunu değiştirmeyi mümkün kıldı. Ek olarak, emme eksantrik milleri, iki giriş valfinin bireysel olarak açılması için tasarlanmıştır, böylece daha verimli yanma elde edilir. Tüm bu iyileştirmelerle, BMW R 1250 GS , ister standart ister Macera versiyonu olsun , rekabetçi maxitrail segmentinin liderliğini sürdürüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here