Çoğu araba kullanıcısı, özellikle spor araba kullanıcıları tarafından kullanılan bir parçadır spacer. Aracın tekerlerini birkaç santim çamurluktan dışarı çıkarmak için ve aracı daha kalıplı göstermek için kullanıldığını söylüyorlar kullanıcılar.

Nedir Bu Spacer ?

Spacerın diğer bir adı da flanştır. Jant ve porya arasında kullanılan , aracın aks mesafesini arttırmak amacıyla kullanılan parçadır. Jantların biraz daha çıkmasıyla güzel bir görüntü ortaya çıkarır. Diğer bir özelliği de seçilen jantın aracın bijonlarına uymadığı zaman bijon deliklerinin yerini değiştirmek için kullanılır. Yani kullanıma göre iki çeşit spacer tipi olduğunu söyleyebiliriz

1-Aracın Kendi Bijonuna Göre Spacer

spacer

Bu tip spacerler, aracınızın aks mesafesini aksı değiştirmeden kolay bir şekilde arttırmak için kullanılır. Üzerinde bulunan bijon delikleri aracınızın bijon deliklerine tamamen uygun şekilde yapılmıştır.Zorlanmadan birkaç ekipmanla kendiniz bile montajını yapabilirsiniz. Jant ile porya mesafesi arttığından dolayı uzun bijon kullanılması gerekmektedir. Bütün işlemler yapıldıktan sonra aks mesafeniz artmış olacaktır.

2-Bijon Mesafesini Değiştiren Spacer

spacer

Adından da anlaşılacağı üzere farklı bijon aralığı kullanmak için takılan spacer tipidir. Aracınızın standart bijon aralığının 5×100 olduğunu düşünürsek,  arabanıza farklı bijon aralığında bir jant takmak istediniz.  Bu jant 5×112 ölçüsündeyse korkmanıza gerek yok. . İşte bu durumda devreye bu tip spacerlar girer. Bu spacerlar aracınızın bijonlarına girer ve üzerinde ise jantınıza uygun yeni bijon delikleriniz konumlandırılmış olur. P

Bunları Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Spacer seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli şey  spacerın üretim malzemesinin kaliteli seçilmesidir. Spacerlar genelde hafif alaşım ve dayanıklı malzemelerden yapılması gerekir. Kullanılan malzeme genelde alüminyumdur. Ucuz yollu sanayi tipler ise genelde ağır ve sert malzemeden oluşmaktadır, bunlarda demir ve çelik gibi malzemelerdir. Bu tür ağır ve sert malzemeden üretilen spacer kullanımı sonucunda aracınızın daha fazla yakıt harcamasına neden olur. Diğer bir kötü yqnı ise yolculuk sırasında kırılma riski çok fazladır. Seyir halinde bu tarz bir durumla karşılaşmak demek tekerleğin fırlamasına ve kazalara neden olabilir. Bu yüzden aracınıza uygun kaliteli malzemelerden yapılmış ürünleri kullanmanızda fayda var.

Lastik Nasıl Seçilir Yazımıza Ulaşmak için Tıklayınız

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here