Hibrit motosiklet fikri bir süredir ortalıkta dolaşıyor, ancak Harley-Davidson gibi üreticilerin onun yerine tamamen elektrikli motosikletleri tercih etmesiyle gün ışığını neredeyse hiç görmediler. Ünlü motosiklet üreticisi Kawasaki‘nin ise bu konuda başka fikirleri var. Gelin bu fikirlere dayanarak üretilmiş hibrit bir motosiklet güç aktarma organı ve detaylarına göz atalım.

Kawasaki’den Yenilikçi Hibrit Güç Aktarma Organı

Japon üretici bu motosikletler için yeni nesil bir hibrit sistem üzerinde çalıştığını ortaya koydu. Sistemin temeli, içten yanmalı motorun öncelikle elektrikli araçların tipik olarak zayıf menzilden muzdarip olduğu otoyollarda kullanılmasına dayanıyor. Bu sisteme göre motosikletin güç aktarma sistemi, enerji geri kazanım sistemine sahip. Motosiklet, geri kazanım prensibi kurallarına dayalı olarak dur-kalk trafiğinden en iyi şekilde yararlanıyor.

Kawasaki'den Yenilikçi Hibrit Güç Aktarma Organı

Bu yeni hibrit aktarma organlı Kawasaki Motosikletleri sıkışık trafiğe sahip şehir içi yollarda sürüldüğünde tamamen elektrik enerjisine geçebilir. İçten yanmalı motor ve elektrik motoru, sürücülerin olabildiğince fazla performans istediği virajlı yollarda güçlerini birleştirecek.

YouTube tarafından çevrimiçi olarak paylaşılan bir video, bir dinamoda hibrit sistem testinin bir prototipini gösteriyor. Bisiklet, düşük hızlarda yalnızca elektrik motorunu kullanır, ancak hız arttıkça yanmalı motor çalışır.

New Atlas’a göre, bu videoda gösterilen prototip, yanmalı motorun altıncı vitese eşdeğerde kilitlendiğini etkili bir şekilde gösteriyor. Motosiklet tek vitesli bir şanzıman kullanıyor gibi görünüyor. Elektrik motoru ise tüm düşük seviye homurtuları azaltıyor ve daha iyi hızlanma değerleri sağlıyor.

Kawasaki yetkilileri bu yenilikçi akatrma organı için “Evrim ve yenilik sayesinde Kawasaki, iki tekerlekli araçlar için Hybrid Power için şaşırtıcı yeni bir çağa geçmeye hazır. Açık yol için benzinli motor, şehir içi ve şehir içi sürüş için yalnızca elektrik gücünün bir kombinasyonu olan Hybrid Power çözümü, Kawasaki Rideology felsefesinin bir başka örneğidir. Her koşulda nihai sürüş hissi.” açıklamalarını yaptı.

Kawasaki Hibrit Güç Aktarma Organı

Kawasaki’nin pazara hibrit bir motosiklet getirmeyi planlayıp planlamayacağı ve ne zaman olacağı henüz belli değil. Gerçekleşmeden önce şirketin, bir elektrik motoru ve pil takımının bisiklete çok fazla ağırlık eklemeden nasıl takılacağı da dahil olmak üzere bir dizi engeli aşması gerekecek.

İkinci El Kawasaki Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here