Kanada’nın ilk modern otomobil üreticisi; yeni EV Startup Maple Majestic, Kanada’da bir ilk olmayı hedefliyor. Elektrikli araba girişimleri konusunda son zamanlarda birçok eski otomobil üreticisi ve bu alana yeni adım atmış birçok üretici haberi alıyoruz. Ancak en son girişim Kanada’dan duyuruldu ve adı Maple Majestic.

İsim pek şaka gibi görünse de, “Maple” Kanada’nın ikonik akçaağaç yaprağına atıfta bulunurken, “Majestic” ülkenin Anayasal Monarşi statüsünü belirtir.

Kanada’nın İlk Modern Elektrikli Otomobil Üreticisi: Maple Majestic

Şirket araç ile ilgili pek çok ayrıntıya değinmedi. Ancak “Kanada’nın ilk modern otomotiv OEM’i ve ülkenin dünya sahnesinde amiral gemisi otomobil markası” olmayı hedeflediklerini söyledi.

Kanada'nın ilk modern otomobil üreticisi; yeni EV Startup Maple Majestic,

Maple Majestic’in ilk modeli, Tesla Model 3’ü belli belirsiz hatırlatan bir ön uç tasarımı ile şık bir sedan olma yolunda. Bununla birlikte, model aerodinamik kaporta ve aşağı doğru eğimli bir kemer çizgisine sahip olduğu için benzerlikler burada sona eriyor. Diğer detaylar arasında ince ışıklı bir şeritle birbirine bağlanan belirgin çamurluklar, gömme montajlı kapı kolları ve dairesel arka lambaları da görebiliriz.

Araba Kanada gibi sert ilkim koşullarına sahip bir ülke tarafından geliştirildiği için, aşırı hava koşulları düşünülerek tasarlandı. Özellikle, modelin yoğun kar gibi engelleri temizlemek için 150 mm (5,9 inç) kadar yükseltilebilen ayarlanabilir bir süspansiyona sahip olması öngörülüyor. Hileli süspansiyon sayesinde model, maksimum ayarında 290 mm (211,4 inç) kadar yerden yükseklik sunacak. Jeep Wrangler Rubicon’un 274 mm (10.8 inç) yerden yüksekliği olduğu düşünüldüğünde bu biraz çılgınca bir değer.

Maple Majestic iç mekan resimleri yayınlamadı, ancak modelin 3.100 mm (122 inç) dingil mesafesine sahip olduğunu söylediler. Bu, BMW 5 ve 7 Serisi arasındadır ve bol miktarda arka koltuk diz mesafesine sahip geniş bir kabin sağlamaktadır.

Kanada'nın İlk Modern Otomobil Üreticisi

Maple Majestic, performans özelliklerinden bahsetmedi, ancak “piller, invertörler ve motorlar dahil olmak üzere temel elektrikli bileşenler, ticari ürün olarak kullanıma hazır hale geliyor.” dedi. Bu, şirketin “diğer yenilik alanlarına odaklanacağı” için otomobilin kullanıma hazır bileşenlerle üretileceğini gösteriyor gibi görünüyor.

Bu şimdilik devamlı bir uygulama gibi görünmese de, şirket çeşitli sürücülerin ihtiyaçlarına uyacak şekilde birden fazla pil paketi sunacaklarını söyledi. Maple Majestic, “yedek güç üretimi” olarak küçük uluslararası içten yanmalı motoru kullanabileceği bir “hibrit versiyon” düşünüyor. Bu, modelin aslında menzili genişletilmiş bir EV olacağı anlamına geliyor.

Kanada'nın ilk modern otomobil üreticisi; yeni EV Startup Maple Majestic,

Maple Majestic’in ne zaman piyasaya sürüleceğine veya ne kadara mal olacağına dair bir bilgi yok. Ancak kurucu Arkadiusz Kaminski, “bir sedan olarak düşünülmemeli, daha çok dört kapılı bir süper araba olarak düşünülmeli” dedi. Bununla birlikte, çoğu insan, daha somut ayrıntılar ortaya çıkana kadar aracı bir konsept olarak düşünecektir.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Arabanı Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here