Formula 1 Macaristan GP Birinci Antrenman Sonuçları

Formula 1 Macaristan GP birinci antrenman seansı sonuçlandı. Britanya’da yapılan yarışın üzerinden 12 gün geçtikten sonra pilotlar ilk kez piste çıktı. Birkaç spin dışında sakin geçen antrenmanı ilk sırada bitiren isim Max Verstappen oldu. İşte Formula 1 Macaristan GP birinci antrenman sonuçları:

Birinci Antrenman Özeti

Seans, Budapeşte’de, Hungaroring pistinde saat 12:30’da başladı. 30 derecelik güneşli havada başlayan seansta, pist sıcaklığı da 50 derecenin üzerindeydi. Birinci antrenmanlarda, Kimi Raikkonen’in Alfa Romeo koltuğuna takımın yedek pilotu Robert Kubica geçti. Pek çok pilot yeşil bayraklar sallanır sallanmaz piste çıktılar. Bazı isimler piste çıkmadan önce pit çıkışında kalkış antrenmanı yaptı. Bu antrenmanlar seans boyu devam etti. Norris, Sainz, Latifi ve Haas pilotları orta hamur tercih ederken; diğer isimler sert lastiklerle pistteydi.Formula 1 Macaristan GP Birinci Antrenman Sonuçları

Pistte atılan keşif turları sonrası ilk 7 dakika sonunda, ilk beşi oluşturan isimler sırasıyla; Verstappen, Gasly, Leclerc, Ricciardo ve Bottas oldu. Sonrasında Norris ve Hamilton sırasıyla ikinci sırayı aldılar. Hamilton ikinciliğe yükseldiğinde Verstappen ile arasındaki fark 0.146 saniyeydi. Ardından Carlos Sainz, üçüncü sırayı aldı. Pilotlar, 1:19 ve 1:20’li derecelerle turlamaya devam ederken; Verstappen 1:19’lu derecelerin başına indi ve Hamilton’la farkı yaklaşık yarım saniyeye çıkardı.

Önden ve Arkadan Kaymalar Başladı

Pilotlar hızlanmaya başladıkça hatalar görmeye başladık. Ferrari pilotlarının bazı önden ve arkadan kayma problemleriyle pist dışına taştığı anlar oldu. Seansın 15.dakikasında, 4.virajın çıkışında aracın arka tarafını kaybeden Alonso; uzunca bir süre yan şekilde ilerleyerek bir sonraki virajın girişinde aracını durdurdu. Ardından 9.virajda Yuki Tsunoda spin attı. Ancak Japon pilot bariyerlere çarpmadan aracını durdurdu.

Hızlı Turlar Gelmeye Başladı

Pilotların çoğu seansın orta bölümünde yumuşak hamura geçerek hızlı tur denemelerine başladı. Bu denemelerden önce Alpine pilotu Esteban Ocon; bitime 38 dakika kala dördüncü, 34 dakika kala ikinci sırayı elde etti. İlk hızlı tur Valtteri Bottas’tan geldi. Fin pilot, 1:17.6’lık derecesi ile ilk sırayı Verstappen’e 1.409 saniye fark atarak aldı. Böylece yumuşak hamur ve sert hamur arasındaki performans farkı da belli ölçüde görülmüş oldu. Bu turun ardından sırasıyla; Hamilton ikinci, Alonso üçüncü, Tsunoda dördüncü ve Gasly üçüncü en hızlı turu attı.

Red Bull’lar Sert Lastikle Devam Ediyor

Neredeyse tüm takımlar yumuşak hamura geçmişken, bitime yaklaşık 23 dakika kala Red Bull pilotları sert hamurlarla tekrar piste çıktı. Verstappen bu lastikle de derecesini geliştirdi. Bu sırada Sainz üçüncü sırayı aldı. Hamilton ise ön kanat açısından memnun olmayıp pite geldikten sonra attığı turda derecesini geliştirdi. Ancak yine de Bottas’ın 0.1 saniye arkasında kaldı.

Tsunoda Bu Kez Kurtaramadı

Genç Japon pilot seans başında attığı spinden sonra aracını bariyerlerden önce durdurmayı başarmıştı. Ancak bitime 18 dakika kala 4.viraj girişinde sağ tekerlerini kerbe taşıran Tsunoda, aracın dengesinin kaybolmasına neden oldu. Dengesi kaybolan araçtaki kontrolü kaybeden genç isim, verdiği kontra ve frene asılmasına rağmen sürüklenerek aracın arka tarafını bariyerlere vurdu. Bu olay sonrası aracında süspansiyon kırığı meydana gelen Yuki, araçtan indi. Sonrasında kırmızı bayrakla seans durduruldu. AlfaTauri’nin kaldırılması sırasında 5 dakika geçti ve bitime 13 dakika kala seans tekrar başladı.

Tsunoda’nın Bariyerlere Çarptığı An:

Verstappen İlk Sırayı Aldı

Macaristan GP Birinci Antrenman Verstappen ve Hamilton Tehlikeli Çıkış
Kırmızı bayrak sonrası seans yeniden başlarken, Verstappen ve Hamilton’un pitte yaşadığı tehlikeli durum.

Seansın yeniden başlaması ile birlikte, Red Bull pilotları da yumuşak lastiklerle piste çıktılar. Perez çok iç açıcı bir zaman turu atamazken; Verstappen bitime 9 dakika kala Bottas’ın 0.061 saniye önünde ilk sırayı aldı. Seansın kalan bölümünde derecesini ciddi anlamda geliştiren herhangi bir pilot olmadı. Hatta pek çok pilot, özellikle Leclerc, trafik nedeniyle şikayetçiydi.

Bu sonuçlarla birlikte Verstappen, Macaristan GP birinci antrenman seansını ilk sırada tamamladı. Hollandalıyı, Mercedes pilotları Valtteri Bottas ve Lewis Hamilton takip etti. Dördüncü sıra Sainz’ın, beşinci sıra Gasly’nin oldu.

Birinci Antrenman Sonuçları:Formula 1 Macaristan GP Birinci Antrenman Sonuçları 2

Formula 1 Macaristan GP Yarış Saat Kaçta?

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here