Chevrolet Camaro gelecekte elektrikli spor sedan modeli ile değiştirilecek. Gazla çalışan Camaro, GM yeni EV serisiyle tamamen karbon nötr olmaya hazırlanırken önümüzdeki birkaç yıl içinde durdurulabilir.

Automotive News’e göre Chevrolet Camaro, 2025 yılında bir elektrikli performans sedanı ile değiştirilebilir. Chevrolet, Ford Mustang ve Dodge Challenger ile karşılaştırıldığında düşük satışlar nedeniyle mevcut nesilden sonra araba üretimini sonlandırabilir.
GM, EV haftası sunumu sırasında gösterilen silüetlerden biri olarak bu yeni modelden bahsetti. Ayrıca GMC Hummer EV’de 1000 beygir gücüne kadar destekleyen Ultium pil platformuna sahip olabilir.

Chevrolet elektriğe geçiş yaparken birkaç içten yanmalı aracı boru hattında tutmayı planladığını bildiriyor. Ayrıca pikapların, özellikle de ağır hizmet modellerinin hala fosil yakıtların güç yoğunluğunu talep eden çok sayıda tüketiciye sahip olacağını belirtiyor. Ancak Camaro ve Malibu’nun “EV’lere yer açmadan önce mevcut nesli geçecekleri” bildiriliyor. Chevrolet’in orta boy sedanı için önerilen bir alternatif yok. Ancak makalede Camaro’nun yerinin bir “Performans EV sedan” olduğunu öne süren bir tablo var.

Chevrolet Camaro Gelecekte Elektrikli Spor Sedan İle Değiştirilecek

General Motors, 2025 yılına kadar 30 yeni elektrikli araç bulundurmayı ve 2040 yılına kadar karbon nötr hale gelmeyi planlıyor. Automotive News’e göre, bildiğimiz şekliyle Chevrolet Camaro o zamana kadar üretimden kaldırılacak. Ancak modelin yerini bir elektrikli performans sedanı alabilir. Bir Chevy sözcüsü, bu rapor hakkında soru sorulduğunda Camaro’nun geleceği hakkında yorum yapmayı reddetti.

Camaro Gelecekte Elektrikli Spor Sedan İle Değiştirilecek

Bazı ipuçları Chevrolet’in şu anda satışta olan altıncı nesil Alpha platform modelinden sonra gelecek bir Camaro planına sahip olmayabileceğini öne sürdü. Bu açıklama tamamen şok edici değil. Beşinci ve altıncı nesil Camaro’lara başkanlık eden ve hem Zeta platformunu müthiş bir performans sergileyen hem de mevcut Camaro’yu piyasadaki en sürücü odaklı midilli arabasına dönüştüren baş mühendis Al Oppenheiser, odak noktasını 2018’in sonu ve o zamandan beri elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor. Camaro, GMC Hummer EV’deki işi bittikten sonra bu sözde elektrikli performans sedanı üzerinde çalışmasını sağlayacak.

Camaro Gelecekte Elektrikli Spor Sedan İle Değiştirilecek

Chevy, mevcut nesil Camaro’nun üretiminin ne zaman sona ereceğini henüz açıklamadığını söyledi. Bu noktada, Camaro adının tamamen yok olup olmayacağı net değil. Ayrıca gelecekteki bu olası sportif dört kapılı EV’ye uygulanıp uygulanmayacağı da belli değil. Bu yeni modelin neye benzeyebileceği hakkında çok az şey biliyoruz. General Motors, mevcut Camaro’nun profiline merakla benzeyen bir şekle sahip gelecek EV’lerin birkaç siluetini paylaştı. En yüksek performans elde etmek, çoğu zaman herhangi bir modelin yaygın çekiciliğinin ve satış başarısının sonu anlamına gelebilir. Elbette elektrikli araçlar da muazzam bir performans sunuyor. Ancak bir Mustang crossover’ın kulağa tuhaf gelmesi gibi, Camaro’yu fısıldayan dört kapılı bir araba olması beklenmiyor. Belki de söz konusu sedan gerçekten harika bir sanatçı olsaydı darbeyi yumuşatırdı. Chevelle’in geri dönüşünü görebilir miyiz?

Chevrolet Camaro Satışları

Chevrolet geçen yıl 30.000 adet Camaro’nun biraz altında sattı, 2019’a göre yüzde 38,3 düşüş. Ford bu sayının iki katından daha fazla Mustang sattı. Ayrıca Mustang adını elektrikli bir crossover’a yapıştırmanın işe yarayabileceğini kanıtladı. Mustang Mach-E, bu yıl şimdiye kadarki en çok satan elektrikli araçlardan biridir. Chevrolet, sedanlar ve crossover’lar dahil olmak üzere birden fazla gövde stili içerebilecek EV modelleri üretebilir. Marka gelecekteki EV modellerinde Camaro ve hatta Corvette adını kullanarak benzer bir yaklaşımdan yararlanabilir. Dodge, yakın zamanda 2024 yılına kadar eMuscle adını verdiği elektrikli arabasını piyasaya süreceğini açıkladı. Bunun için marka arabalarını da elektriklendirmeye doğru ilerliyor.

Camaro Gelecekte Elektrikli Spor Sedan İle Değiştirilecek

İkinci El Chevrolet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here