Karma gerçeklik ile otomotiv endüstrisi birbirine bağlı bir gelişim sürecine sahiptir. Önceden ayrı olan iki sektör artık bir arada kullanılarak birçok soruna çözüm buluyor.

Karma Gerçeklik; Tasarım, Üretim, Pazarlama ve Satış Sürecinde Yardımcı Olur

Otomatik teknolojiler daha akıllı ve verimli hale geliyor ve bu da otomotiv endüstrisinin üretim sürecinde sayısız fayda sağlıyor. Karma gerçeklik ile otomotiv endüstrisi birlikte çalışarak, çalışanların akıllı makineler kadar bilgi elde etmelerini sağlayarak verimliliği artırır. Üreticiler, üretim sürecinde sağladığı faydalar nedeniyle AR’yi kullanmaya başladılar.

AR cihazları, tasarımdan başlayarak üretim, onarım veya bakım, ayrıca pazarlama, reklam, satış ve satış sonrası aşamalara kadar büyük başarılara imza atar.

Karma Gerçeklik ile Otomotiv Endüstrisi

Birçok üretici, artırılmış gerçekliğin endüstriyel bir ortamda sunabileceği faydaları keşfetmeye başladı. Ayrıca şu an için, ilk pilotlar ve prototipler endüstriler arasında kullanımda. Ancak bu, AR’nin üretim için yapabileceklerinin sadece küçük bir kısmını temsil ediyor.

Ürün veya süreç ne kadar karmaşıksa, AR dağıtımının potansiyel faydası o kadar büyük olur

Otomotiv bakım veya eğitim sürecinde Artırılmış Gerçeklik, Karma Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik büyük bir potansiyel gösteriyor. Bu teknolojiler, eğitim sürecini iyileştirmeye ve bir görevi kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Operatörler elleri boştayken 3D bilgileri gözlerinin önünde görebildikleri için bakım ve eğitim önemli ölçüde hızlandırılabilir. Teknoloji ayrıca öğrencilerin geleneksel eğitim yöntemlerinden daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olur. Bir testte, çalışanlar AR/MR/VR aracılığıyla sunulan eğitim materyalinin yaklaşık yüzde 80’ini hatırladı. Ancak normal bir dersi dinlerken ise sadece yüzde 20’sini akılda kaldı.

 

Araba veya jet mühendislerinin arabayı veya uçağı monte etmeleri on yıllar aldı. Ancak şimdi bu işi yapanlar AR gözlüklerinin yardımıyla cıvataların, kabloların, parça numaralarının görüntülerini görebilirler. Gözlükten belirli bir bileşenin nasıl monte edileceğine ilişkin talimatları alabilirler.

Bu yöntemi kullanarak doğruluklar %96’ya kadar çıkar ve çalışanlar %30 daha hızlı çalışır.

AR teknolojisi her zaman, her yerde kullanıma açıktır

Bir teknisyen bir sorun bulduğunda, daha hızlı bir sorun teşhisi koyar. Bir çözüm tarifi almak için uzmanlarla doğrudan bağlantı kurar. Onarım kesinti süresini kısaltır, zamandan ve paradan tasarruf sağlar. AR/MR Uzaktan yardım ile verileri kolayca ölçer ve analiz eder. Ayrıca saha denetimi seyahat maliyetlerini azaltır ve saha operasyonlarının verimliliğini tamamen artırır. Pratik anlamda üreticiler, üretim sürecini optimize etmek ve envanteri, maliyeti ve zamanı azaltmak için sanal ve artırılmış gerçeklik yazılımlarını kullandılar.

Doğru bilgiyi doğru zamanda doğru yere getirin. Çalışanlar bir akıllı telefon veya tablette AR uygulamalarını kullanarak, genel kalite iyileştirmeleri yapar. Ayrıca hata oranını azaltma ve maliyet düşürme gibi gerekli bilgileri doğru yerde ve zamanda alabilirler.

Çalışanlar, operatörün bakış açısından ne gördüğünü bilir ve verimliliğin artmasına yardımcı olur. Bu sayede meslektaşlarınıza sormanız gereken sürenin azalmasına yol açan her türlü sorunu çözer. Bunun için ona rehberlik eden uzak konumlardaki meslektaşlarıyla işbirliği yapar. Yanına gidip sormak ve zaman kaybetmek yerine anında tavsiye ve yardım alır.

Karma Gerçeklik ile Otomotiv Endüstrisi

AR / VR / MR, ürünün gerçekçi 3D görselleştirmesini kamusal ortama entegre etme fırsatı sunar

Bu sürükleyici teknolojiler, tasarım ve prototip geliştirme için sonsuz olanaklar sunar. Otomotiv perakendeciliğinde AR / VR, müşterilerin hem fiziksel hem de dijital maketlerin kullanıldığı birçok simülasyonu içeren tasarım sürecinin bir parçası olmanın nasıl bir şey olduğunu hissetmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor.

AR/VR, araçların gerçekçi 3D görselleştirmelerini fuar veya showroom ortamına entegre eder. Alternatif olarak, satış sürecinde, çok çeşitli dış ve iç isteğe bağlı donanımları sergilemek için AR/VR çözümleri kullanılabilir. Alıcı, arabanın içinde gerçekleşen süreçlerin 3 boyutlu animasyonlarını görebilir ve faydalarını kendi gözleriyle ölçebilir.

Karma Gerçeklik ile Otomotiv Endüstrisi

Satış Sonrası HUD Ekranı

Satış sonrası hizmetlerde AR ve MR’ın ana rollerinden biri kaliteyi korumak ve müşteriye ayak uydurmaktır. Sürüş sırasında, baş üstü gösterge, sürücünün dikkatinin dağılmasını azaltır ve güvenliğini artırır. Gösterge paneli okumak zaman alır ve sık sık meydana tekrarlamanız gerekir. Ancak sizi tehlikeli bir durumla karşı karşıya bırakacak yoldan gözlerinizi ayırmanız gerekir.

Head Up Display (HUD), bilgileri tam olarak ihtiyacınız olan yerde, gözlerinizin önünde, doğrudan görüş hattında gösterir. Sürücüler hız, uyarı sinyalleri ve navigasyon için gösterge okları gibi tüm önemli bilgileri gösterge paneline veya ikincil ekrana bakmadan alır.

Sahip olabileceğiniz tüm araçlarla tamamen uyumludur. Yalnızca bir güç kaynağına ve bir GPS bağlantısına bağlanmayı gerektirir ve gitmeye hazırsınız.

Sıfır Km Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here