Türkiye’de Chevrolet logosu altında satılan Daewoo modellerindenbirisi de Chevrolet Rezzo. Pininfarina tarafından şekillendirilen Chevrolet Rezzo ilkkez 2001 yılında yollara çıktı. Kompakt van sınıfındaki otomobilTürkiye’de 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 121 HP benzinli motorlarlasatılıyor. Yurtdışında bu motorlara ek olarak 1.8 litre 101 HP,2.0 litre 105 HP’lik motor seçenekleri de bulunuyor.

Çizgileri Modern

 

Chevrolet Rezzo tasarımıyla Amerikan menşeli Chevrolet modellerini temsil etmiyor. Çizgileri Pininfarina tarafından şekillendirilmesine karşın pek çok detayda Daewoo etkisi belli oluyor. Özellikle çekik ön farlarda bu his doruğa ulaşıyor. Ancak genel hatlarıyla Chevrolet Rezzo Avrupalı rakipleriyle boy ölçüşebilecek kadar şık.

Yanda incelendiğinde tavan rayları dikkat çekiyor. Klasik bir kompakt van öğesi olan bu raylar dinamizmi artırıyor. Arka bölüm sade tasarlanmış. Tavan seviyesine konumlandırılan stop grubu ilgi çekici. Sis farı ve reflektör içinse tampon bölümü Seçilmiş.

İşçilik Vasat

Rezzo’nun iç mekanı geniş ve ferah. Çift renkli plastik kokpit tasarımıyla Uzakdoğu menşeli otomobilleri andırıyor. Malzeme kalitesi tatminkar düzeyde. Ancak aynı şeyi işçilik için söylemek güç. Pek çok plastik parçada çapak göze çarpıyor. Orta konsolun en üstünde müzik sistemi ve boş bir göz bulunuyor.

Havalandırma ızgaralarıysa ortaya yerleştirilmiş. Havalandırma kumandalarıysa daha alta konumlandırılmış. Küllük, çakmak ve bardaklık vitesle orta konsolu bağlayan bölümde bulunuyor. Bardaklık açıldığında vites kolunu kullanmak zorlaşıyor.

Rezzo’nun455 litrelik bagaj hacmi arka kotlukların yatırılmasıyla 1165 litreye kadar yükseliyor.

Motoru Yeterli

Rezzo’da E-TEC isminde 1598 cc hacminde 16 supaplı bir motor görev yapıyor. 6000 d/d’de 105 HP güç, 3400 d/d’de 142 Nm tork üreten bu motor otomobili rahat sırtlıyor. Alt devirlerde cansızlığı hissedilen motorun devri yükseldikçe güçleniyor.

Yaptığımız teste 0’dan 100km/s hıza 13.2 saniyede ulaştık. Ancak artan devirle birlikte motorun gürültüsü de fazlasıyla yükseliyor. Yetersiz yalıtım sebebiyle bu ses iç mekanda rahatsızlık yaratıyor.

Kısa vites oranları sayesinde Rezzo’nun ara hızlanma performansı tatmin ediyor. 100 km’de ortalama9 litre kurşunsuz benzin tüketen Rezzo bu disiplinde başarılı olamadı.60 litrelik deposuyla menzili 666 km.

Ergonomi Sorunu Var

Rezzo modern görünümü ve düşük fiyatıyla ilgi görebilecek bir otomobil. Yumuşak süspansiyonları yeterli konforu sunuyor. Bunun yanı sıra süspansiyonlar sebebiyle otomobil virajlarda çok fazla yana yatıyor. Çok zorlandığındaysa önden kayıyor.

Otomobilin direksiyon sisteminin tepkileri de çok hızlı değil. Ayrıca Rezzo’nun iç mekanında doğru oturma pozisyonunu bulmak zor. Sadece yükseklik ayarı bulunan direksiyon en alt pozisyonunda bile yüksekte kalıyor. Bu sürüş konforunu düşürüyor.

Koltukların yan destekleri yetersiz. Ancak koltukların değişken özellikleri bizden artı puan kazandı. Ön yolcu koltuğu istenildiğinde arkaya bile döndürülebiliyor. Rezzo’nun frenleri testimiz süresince vasat bir performans gösterdi. Otomobili 100 km/s hızdan durma konumuna getirmek için harcadığımız 41 metre bunu kanıtlıyor. Chevrolet Rezzo1.6’nın İkinci El Piyasa Fiyatı 50.000TL ve 85.000TL arasında değişiyor.

 

GenelDeğerlendirme
İçmekan İç mekan ferah
Görüş Problem bulunmuyor
İşçilik Plastik parçalarda çapaklar var
Performans Otomobili taşımakta zorlanıyor
Tüketim Sınıf standartlarından yüksek
Yoltutuş Virajlarda yana yatıyor
Frenler Duruş mesafesi sınırı aşıyor
Süspansiyon Darbeleri başarıyla emiyor
Yalıtım Motor sesi kabine sızıyor
Donanım Eksikleri fazla
Fiyat En avantajlı olduğu disiplin
Sonuç Düşük fiyatı nedeniyle Rezzo yüksek talep görebilir.Ancak yetersiz performansı, düşük kalitedeki işçiliği rahatsızlıkyaratıyor.

TuluDARICAN 19/11/2004

 

 

Test ve Teknik Verileri

STANDART DONANIM
ABS,sürücü ve yolcu havayastığı, immobilizer, aktif gergili ön emniyetkemerleri, far yükseklik ayarı, merkezi kilit, yükseklik ayarlıhidrolik direksiyon, klima, polen filtresi, elektrikli dört cam,radyo-teyp
FABRİKAVERİLERİ TESTVERİLERİ
Motor: Önde enlemesine yerleştirilmişsıralı dört silindirli motor Hızlanma
MotorHacmi: 1598 cc 0-50km/s : 3.6 sn
Çap/Strok: 0-100 km/s : 13.2 sn
MotorGücü: 6000 d/d’de 105 HP 0-130km/s : 17.2 sn
Hız
Max.Tork: 3400 d/d’de 142 Nm Max.hız : 170 km/s
Frenler: önde hava kanallı disk arkada kampana
Bagaj: 455/1165 lt İçgürültü
Boyutlar: 4350/1755/1580 mm Rölanti 39 dB(A)
Ağırlık: 1272 kg 100 km/s : 65 dB(A)
Lastikler: 195/60 R15 100 – 0 km/s 41 m
Test tüketimi: 9 lt/100 km
Depokapasitesi: 60 lt
Menzil: 666 km

 

 

1 YORUM

  1. ben şu gunlerde bu tip bir mpv arac satın alasım var.. rezzo diger mpv lere gore uygun ve bir o kadarda gorsellik bakımından guzel oldugunu gozlemliyorum.. gunumuzde chevroletin ülkemizde satışını durdurmus olması benim bu aracta parça sıkıntısı cekecegim anlamına gelirmi? kullanan kişiler bana parça sıkıntısı çekip çekmedigini anlatabilir mi.. ve cok yuksek bir maliyeti varmı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here