Drive To Survive Sezon 2

Geçtiğimiz günlerde Drive To Survive Sezon 1 yazımızı paylaşmıştık. Formula 1’in sanal dünyayla geç tanışması ve Netflix’le ortak yapılan bu projenin Formula 1 için öneminden bahsetmiştik. Sonrasında ise 1. sezonun kısa değerlendirmesi ve bölümler bazında özetlerini yapmıştık. Şimdi ise Drive To Survive Sezon 2 ‘ye bakacağız.

Drive To Survive 2. Sezon

Sezonda 2019 yılında Formula 1’de yaşanan olaylara yer veriliyor. 28 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan sezon, ilki gibi 10 bölümden oluşuyor ve bölümler de yine 30-35 dakika civarında. Her zaman olduğu gibi pilotlar ve takım sahiplerinin peşinden ayrılmayan Netflix çekim ekibi; F1’in arka dünyasına belli ölçüde ışık tutmuş.

Ancak sezonu değerlendirirken bazı olumluz eleştiriler yapmak gerekir. Öncelikle bu sezonda Mercedes ve Ferrari’nin de bulunduğunu belirtelim. Tabi bu iki büyük takımın kendi şartlarıyla çekim yapılmasını kabul ettiğini de anlayabiliyoruz.

Sezon işlenirken oldukça fazla önemli an kaçırılmış. Örnek vermek gerekirse son dönemlerin en eğlenceli ve önemli yarışlarından 2019 Almanya GP sadece Mercedes üzerine odaklanmış durumda. Ancak yarışta yaşanan onlarca önemli an, Sebastian Vettel’in yaşında son sıradan podyuma yükselmesi gibi birçok konu atlanmış. Diğer yarışlarla alakalı da atlanan çok fazla detay var.

Bunların yanında, kurgu kısmının biraz karmaşık olması sezonu değerlendirirken eksi not vermemize neden oluyor. Ayrıca bazı ropörtajların tekrarlanıyor olması durumu ve insanların Netflix ekibinden rahatsız olduğunu belirten ‘’yine mi siz?’’, ‘’peşimi bırakmıyorlar’’ gibi söylemleri izleyicilerin canını sıkabiliyor.

Peki olumlu taraflar yok mu? Tabiki var. Özellikle muhabirler tarafında tek bir kişi olması ve onun anlatımında olan kısımlar oldukça dikkat çekici. Ayrıca bazı bölümlerde takım içinde pilotlara olan yaklaşımların filtresiz şekilde verilmesi artı özelliklerden diğeri. Pilotlar arasında yaşanan rekabeti daha yakından görme ve filtresiz bazı konuşmaları duyma fırsatı da geçtiğimiz sezon olduğu gibi pozitif konulardan biri.

Eğer gerçekten bir Formula 1 tutkunuysanız bu sezon ne kadar olumsuz tarafları olsa da size hitap edecektir. Bölümler arasında en iyi puana sahip olanı ise kesinlikle altıncı bölüm diyebiliriz.

Bölüm 1 – Başlıyoruz

Takımlar için sezon öncesi dönemi ve yılın ilk yarışı Avusturalya GP anlatılıyor. Takım değiştiren pilotlara değiniliyor ve bireysel rekabetlere yer veriliyor.

Bölüm 2 – Kaynama Noktası

Haas takımının, Rich Energy ile yaptığı sorunlu sponsorluk anlaşmasının detayları inceleniyor. Genel olarak Haas’ı ve yaşadığı sorunları irdeleyen bölüm ayrıca Avusturya GP’sine değiniyor.

Bölüm 3 – İspat Savaşı

Daniel Ricciardo ve Carlos Sainz arasındaki rekabet artıyor. İki pilot üzerinden McLaren ve Renault’ya da değinilen bölüm Azerbaycan ve İspanya Grand Prix’ini içeriyor.

Bölüm 4 – Karanlık Günler

Bölümde, Formula 1 tarihinin en eğlenceli yarışlarından Almanya GP’si Mercedes özelinde irdelenmiş. Lewis Hamilton ve Mercedes takımı için oldukça özel olan bu yarışta yaşanan aksaklıklar izleyenlerle buluşuyor.

Mercedes Pit AlmanyaBölüm 5 – Büyük Beklentiler

Bölümde Red Bull pilotları Pierre Gasly ve Max Verstappen’in rekabeti işlenmiş. Gasly için zorlu geçen dönem, Red Bull’u onun hakkında düşünmeye itiyor.

Bölüm 6 – Kızgın Boğalar

Red Bull’da yaşanan önemli bir değişiklik ve başlayan yeni bir süreç arka planıyla birlikte anlatılıyor. Ayrıca Belçika yarışında yaşanan trajedi tüm Formula camiasında büyük bir yara açııyor.

Bölüm 7 – Kıpkırmızı Kesilmek

Bölüm, Ferrari’yi işlemiş. Kırmızıların iki pilotu arasında yaşanan rekabet, takımın durumu ve geleceği değerlendiriliyor.

Drive To Survive Sezon LeclercBölüm 8 – Koltuk Kapmaca

Renault pilotu Nico Hulkenberg, Formula 1 kariyerinde galibiyet ve hatta podyuma çıkamama konusundaki hayal kırıklığını sürdürüyor. Bu durum Renault’nun bazı kararlar almasına sebep oluyor. Bölümde, Hulkenberg ve yapılan görüşmeler işleniyor.

Bölüm 9 – Kan, Ter ve Gözyaşı

Williams’ın sezon başında yaşadığı sıkıntılar ve genel başarısızlık takımızı zorlar. Ancak takım patronu Claire Williams pilotlarına güveniyor. Drive To Survive 9. Bölümde Williams var.

Bölüm 10 – Damalı Bayrak,

Sezonun son yarışına girilirken orta sıralarda kıyasıya rekabet devam eder. Racing Point, McLaren ve Renault arasındaki mücadele izleyicilere aktarılmış. Ayrıca bölümde Lewis Hamilton ile yapılan önemli bir ropörtaj da var.

2021 Mart ayında yayınlanan ve geçtiğimiz sezon (2020) yaşananları anlatan Drive To Survive Sezon 3 değerlendirmemiz için bizi takip etmeye devam edin.

Drive To Survive Sezon 1 Değerlendirmesi

Drive To Survive Sezon 3 Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here