Drive To Survive Sezon 1

Drive To Survive Sezon 1 Formula 1 için oldukça önemli bir adımdı. Formula 1, motor sporları denildiğinde akıllara ilk gelen spor olmaya devam ediyor. Özellikle bir kez takip etmeye başlayanlar için zamanla bir tutku haline dönüşüyor. Tüm bunların yanında, Formula 1’in gelişen sanal dünyaya çok hızlı adapte olduğunu söylemek biraz güç. Drive To Survive da bu adaptasyonun son adımlarımdan biri.

Sosyal medya ve sanal dünya ile alakalı işler 2016 yılında Formula 1’in, Liberty Media’ya satılmasından sonra işler biraz değişti. Geç gelen YouTube hesap açılışı, ardından üretilen düzenli içerikler ile Formula 1 sanal dünyada daha fazla bulunmaya başladı. Ardından 2019 yılında Formula 1, Netflix ile bir iş birliği yaptığını açıkladı. Bundan sonra, Netflix’te Drive To Survive isimli bir belgesel yayınlanacaktı.

Formula 1: Drive to Survive, Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın sürücülerini ve yarışlarını perde arkasından görmek için Netflix ve Formula 1 iş birliğiyle hazırlanan bir belgesel dizisidir.

Drive To Survive Sezon 1Drive To Survive Sezon 1 Özet

2018 Dünya Şampiyonasını kapsayan ilk sezon 8 Mart 2019’da yayınlandı. On bölümden oluşan ilk sezonda, 2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası anlatılıyor. Pilotlar, takım yöneticileri ve gazetecilerle olan röportajların bulunduğu sezon, F1’in arka dünyasını gözler önüne seriyor.

Mali tablolar, koltuk savaşları, yarışların arka yüzü, kontratlar, vedalar, kazalar vb. birçok konunun ele alındığı sezon, genel hatlarıyla dönemin Red Bull sürücüsü Daniel Ricciardo üzerine yoğunlaşıyor.  Pilot bazında, Ricciardo ile birlikte; Verstappen, Leclerc, Ocon ve Stroll’u da sık sık görüyoruz. Takım olarak ise iflasını açıklayan Force India, Red Bull, McLaren ve Renault ön planda. Williams, Haas, Sauber ve Torro Rosso gibi takımları ise sezona yayılmış halde görüyoruz. Ancak oldukça üzücü olduğunu söylemek gerekir ki ilk sezonda, son yılların dominant takımı Mercedes ve F1’in gediklisi Ferrari bulunmuyor.

Bölüm 1 – Her Şey Mümkün

Red Bull Racing pilotu Daniel Ricciardo, kariyerinin en önemli sezonu olduğuna inandığı açılış yarışına kendini hazırlıyor. Ayrıca Haas’ın oldukça başarılı bir sıralama turu sonrası yaşadığı hayal kırıklığına değiniliyor.

Bölüm 2 – İspanya’nın Kralı

Bölüm, Carlos Sainz Jr.’ın idolü Fernando Alonso ile olan rekabetine ve bir Dünya Şampiyonu’nun oğlu olarak yaşadığı hayata değiniyor. Bunun yanında, Red Bull pilotlarının kıyasıya rekabeti diğer konu başlığı.

Bölüm 3 – Kefaret

Zorlu bir sezon geçiren Ricciardo’nun Monako GP’sinde yaşadıkları ve takımda olan geleceğine etkisi değerlendiriliyor. Ayrıca, zor dönemler geçiren Williams’ın değerlendiriliyor.

Bölüm 4 – Savaş Sanatı

Red Bull’un motor tedariği için Renault ile yaşadığı anlaşmazlık ortaya çıkıyor. Ayrıca, bazı pilotlar için gelecek sezon koltuksuz kalma ihtimali beliriyor.

Drive To Survive Sezon 1 Red Bull RenaultBölüm 5 – Tepedeki Sorunlar

Zor bir dönemden geçen McLaren’daki yönetim değişikliği ve Force India’nın yaşadığı finansal sıkıntılar bu bölümde ön planda. Ayrıca Estaban Ocon ve Sergio Perez’in yaşadığı anlaşmazlık ortamı geriyor.

Bölüm 6 – Ya Hep Ya Hiç

Batan Force India’nın el değiştirmesi sonucunda değişen takımda pilotlarda biri koltuksuz kalma ihtimali beliriyor. Değişen adıyla iki Racing Point pilotunun yaşadığı gerilim tırmanıyor.

Bölüm 7 – Soğukkanlılık

Haas pilotu Romain Grosjean’ın başarısızlığı takım patronu Günther Steiner’i zorluyor. Bölümde, yaşanan kazalara yer verilmiş.

Drive To Survive Sezon 1 Günther SteinerBölüm 8 – Yeni Nesil

Bölüm, çaylak pilotlar Pierre Gasly ve Charles Leclerc’in takvimdeki en zorlu yarış olarak kabul edilen Singapur Grand Prix’sine hazırlanırken ki sürecini anlatıyor. Ayrıca Ferrari, 2019 sezonundaki yeni pilotunu açıklıyor.

Bölüm 9 – Yıldızlar ve Çizgiler

Haas ve Renault arasındaki orta sıra rekabeti kızışıyor. İki takımın pilotları bir birleriyle yoğun bir rekabete giriyor.

Bölüm 10 – Bitiş Çizgisi

Takımlar ve pilotlar sezonun son yarışına hazırlanırken, Brezilya’da gerçekleşen bir olay incelemeye giriyor. Ayrıca, gelecek sezondaki koltuklar sahiplerini buluyor.

Genel Değerlendirme

Drive To Survive’ın genel anlamda yarış tutkunları ve Formula 1 severler için oldukça tatmin edici bir belgesel dizisi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, Formula 1’e yeni başlayanlar ve buranın nasıl bir dünya olduğunu öğrenmek isteyenler için de faydalı bir dizi. Belgesel dizi, 30-35 dakika civarında süren bölümlerden oluşuyor. İzleyenler için özellikle salgın döneminde sıkılmadan izlenebilecek bir içerik alternatifi yaratıyor. İkinci ve üçüncü sezonla alakalı değerlendir yazımız için bizi takip etmeye devam edin.

Drive To Survive Sezon 2 Değerlendirmesi

Drive To Survive Sezon 3 Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here