Mercedes Elektrikli Araba Atağı Yapıyor: 2 Yılda 6 Model

0
962

Artık otomobil araçlar için elektrik dalgası büyüyerek devam ediyor. Tüm markalar birer birer tamamen elektrikli araç konseptine geçmenin planını hazırlıyorlar. Alman otomobil devi de bu değişen trendine ayak uyduracak. Mercedes elektrikli araba serilerinde 6 yeni model tanıtacak.

6 Yeni Mercedes Elektrikli Araba

Alman otomobil üreticisi elektrikli araçlardan oluşan bir seri ile piyasada tsunami oluşturmak istiyor. Otomobil üreticisi 2022’ye kadar altı yeni EQ modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. EQ üretim ağına 2021 yılında inanılmaz bir ağırlık verilecek. Tabir yerindeyse markanın tüm hedefi elektrikli bu araçları üretmek, dizayn etmek ve geliştirmek olacak. Tasarım olarak dizel ve benzinli araçlarının tasarımlarından etkilenmesi beklenen modellerden 4 tanesinin SUV olması bekleniyor. 2 tanesinin ise sedan segmentinde alıcıları ile buluşması bekleniyor. Mercedes elektrikli araba pazarında önemli bir yer edinerek gelecekte de otomobil sektörünün en önemli oyuncularından birisi olmak istiyor. Değişen dünya düzenleri ve yeni kısıtlamalar ile beraber fosil yakıtlı araçlara yakın bir zamanda elveda diyeceğiz. Bu durumları göz önünde bulundurduğumuz zaman Mercedes Benz’in bu hareketi çok mantıklı ve geleceğe yönelik.

Mercedes elektrikli araba

Mercedes-Benz AG, Üretim ve Tedarik Yönetim Kurulu Üyesi Jörg Burzer, “Mercedes-EQ üretim ağı, elektrik saldırımız için hazır. Bu dönüşümü birkaç yıl önce başlattık ve tesislerimizi maksimum esnek performansa dayalı kurduk” dedi. “Mercedes-EQ elektrikli modeller kademeli olarak dünya çapındaki mevcut araç tesislerimize entegre ediliyor. Yanmalı motorlu veya hibrit motorlu araçlarla aynı hatlardan çıkıyorlar.

Beklenen Modeller

EQS sedanın hemen altına yerleştirilmiş E-Serisi’nin elektrikli versiyonu olan EQE sedan beklenen modellerden birisi. Otomobil üreticisi, GLS-Sınıfına benzer boyutta EQS SUV ve kabaca GLE-sınıfına benzer bir elektrikli model olan EQE SUV modelini üretiyor. EQB, 2021’de iki lokasyonda üretime giriyor: Kecskemét, Macaristan ve Mercedes’in Pekin’deki BBAC fabrikasında. EQS Sedan ise biraz daha piyasa şartlarını etkileyecekmiş gibi gözüküyor. Büyük markaların elektrikli araçlardaki yüksek etiket fiyatları, Tesla gibi rakiplerinin önünü açmasına neden oluyor. Bu önümüzdeki iki yıl boyunca neler olur bilmiyoruz ama Mercedes Benz araçları ile heyecan uyandıran bir marka ve Mercedes elektrikli araba konseptinde de başarılı olursa tutulacaktır. 

Mercedes elektrikli araba

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here