Üst düzey Mercedes AMG E Performance , çift turboşarjlı 4.0 litrelik V-8’den turboşarjlı 2.0 litrelik sıralı dört plug-in hibrit güç aktarma sistemine geçecek. AMG’nin çift turboşarjlı 4.0 litrelik V-8 motorunun elektrikli bir versiyonunu da içeren yeni plug-in-hybrid motorları, yıl sonunda piyasaya sürülecek Mercedes AMG E Performance adı altında yeni modellere güç verecek. AMG ayrıca bu yıl EQS elektrikli sedanın yüksek performanslı bir versiyonunu da piyasaya sürecek.

Bu Motor Birkaç Modelde Kullanılacak

AMG, çift turbo V-8 plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasını birkaç E Performance modelinde kullanacak ancak C-sınıfında kullanmayacak. AMG CEO’su Philipp Schiemer,” Performans ve verimlilik dengesi talebi nedeniyle yaklaşan C63’ün dötlü turboya geçecek” diye söyledi . Bize yenisinin “mevcut C63 kadar duygusal ve dinamik” olacağını garanti ediyor, ancak kabul etmeden önce bir tanesini test etmemiz gerekli.

Mercedes-AMG’nin M139 turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motoru şu anda A45, CLA45 ve GLA45’e güç veriyor. Bu modellerde enine monte edilmektedir. Ancak gelecek plug-in hibritlerde boylamasına monte edilecek. Hibrit motor dörtlü daha büyük daha gecikmeli bir turbonun performansını sunmaya devam ederken, turbo gecikmesini en aza indiren yeni bir elektrikli turboşarj ile donatılmıştır. Mercedes, bu içten yanmalı motorun kendi başına 442 beygir gücünden fazlasını üretebileceğini söylüyor. Bu nedenle elektrik motorunun toplam çıktısının bundan önemli ölçüde daha yüksek olmasını bekleyebiliriz.

Sürekli Dört Çeker

Bu plug-in hibritlerin arka aksta sabit mıknatıslı senkron bir AC motoru vardır. Bu, diğer avantajların yanı sıra ağırlık dağılımını iyileştirir. AMG tarafından geliştirilen 4,8 kWh pil takımı  10 saniyeye kadar 201 beygir gücü veya sürekli olarak 94 beygir gücü sağlayabilir. Arka aks, yalnızca motor için iki vitesli bir otomatik şanzıman ve elektronik olarak kontrol edilen sınırlı kaymalı diferansiyel taşımaktadır Dört tekerlekten çekiş ise standart olarak gelmektedir.

Çok Fazla Elektriksel Konfigürsayon Var

Bu eklenebilir güç aktarma organları, saatte 81 mil hıza kadar tamamen elektrikli sürüşü destekliyor ve bu modda  arkadan çekiş varsayılandır. Arkaya monte edilmiş elektrik motoru, daha fazla çekiş gerekirse ön tekerlekleri de hareket ettirebilir. Elektrik modunda menzil tahminleri şu an için açıklanmadı. Pil boşaldığında, araç otomatik olarak yalnızca düşük hızlarda elektrik kullanan Konfor moduna geri dönmektedir. Direksiyon simidi düğmesinden dört kademeli rejeneratif fren seçilebilir.

Bu yıl içinde Mercedes-AMG E Performance hakkında daha da ayrıntılarını öğreneceğiz. Ek olarak, Benz’in performans bölümü, Porsche Taycan Turbo S , Audi RS e-tron GT ve Tesla Model S Plaid gibi diğer performans odaklı EV’lerle rekabet edecek olan EQS elektrikli sedan üzerindeki yaklaşımını açıklayacak .

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here