Kia, yeni elektrikli arabası EV6’nın yüksek performanslı versiyonu ile bizleri şaşırttı . Kia EV6 GT olarak adlandırılan bu serinin en üst modeli, toplam 577 beygir gücü ve 546 Nm tork üreten ön ve arka elektrik motorlarına sahip dört tekerlekten çekişli bir güç aktarım mekanizmasına sahip olacak. Yalnızca EV6’nın iki pil paketinden daha büyük olanı ile kullanılabilir ve aynı zamanda onu daha küçük sürümlerden de ayırmak için çalışmaları yapılmaktadır.

Kia EV6 GT ‘nin Performansı Çok Etkileyici

Kia’nın GT için performans iddiaları etkileyici: 3,5 saniyede 62 mil / saat hız ve 128 mil / saat azami hızı mevcut. Ayrıca, sınırlı kaymalı bir diferansiyelin davranışını taklit ettiği söylenen bir yazılıma da sahiptir. Hyundai Ioniq 5 EV ile ilgili herhangi bir performans versiyonunu açıklamadığı için , Kia bu yüksek güçlü aktarma organlarında ayrıcalıklı olabilir.

Kia EV6 GT Normal Versiyondan Daha Büyük

EV6 GT, daha büyük tekerlekler ve lastikler ve daha agresif ön ve arka cepheler sayesinde diğer EV6’lardan biraz farklı görünüyor. Sarı fren kaliperleri, kabinin içinde bulunan sarı vurgularla eşleşiyor. Koltuklar sportif ve agresif bir şekilde desteklenmiş görünüyor. Ayrıca, GT ile benzer görsel değişikliklere sahip, ancak daha küçük bir pil paketi ve daha az güçlü aktarma organları olan EV6’nın bir GT-Line versiyonu da olacak.

Farklı Beygir Seçenekleri Mevcut

Standart EV6 ve GT-Line modelleri için çeşitli konfigürasyonlar arasında 168 hp tek motorlu RWD modeli veya standart menzilli pil paketi ile 232 hp iki motorlu AWD modeli ayrıca 225 hp tek motorlu RWD seçeneğide mevcut. Kia, RWD Uzun Menzilli konfigürasyonunun Avrupa WLTP döngüsünde 316 millik bir menzil sağlayacağını iddia ediyor; ABD’ye özgü EPA aralığı sayıları muhtemelen daha düşük olacaktır.

Türkiye Fiyatları Belli Mi?

Kia, ilk elektrikli otomobilinin bu yılın ikinci yarısında satışa çıkacağını söylediği için önümüzdeki birkaç ay içinde EV6 için daha ayrıntılı ABD bilgilerini öğreneceğiz gibi. Standart model için yaklaşık 45.000 $ ‘lık bir başlangıç ​​fiyatı bekliyoruz. Performans odaklı GT bundan çok daha fazla pahalı olacak gibi. Türkiye için ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here