Mercedes-AMG E 53 Cabriolet, Bir dizi orta yaş güncellemesine uğradı. E 53’ün araç içi teknolojisi ve stilinde bir dizi değişiklik oluştu. E 53 Cabriolet, alıcılara sunulan en sağlam görünümlü E-Serisi Cabriolet’tir. AMG tamponu büyük ölçüde makyaj öncesi arabalara benziyor, ancak daha küçük far üniteleriyle tamamlanan kalkık ‘Panamericana’ ızgarası, en son sürümü her zamankinden daha taze ve daha tehditkar gösteriyor. Arka kısımda çok az şey değişti. Ancak dörtlü egzoz çıkışları aracın tehlikeli olduğuna işaret ediyor.

E 53 Cabriolet İç Mekan Tasarımı

İçeride, kabin her zamanki kadar lüks ve kusursuz. Artık şimdi Mercedes‘in MBUX bilgi-eğlence sisteminin en son güncel halini kullanıyor. Dokunmatik ekran işlevselliğinin, daha keskin grafiklerin ve akıllı artırılmış gerçeklik gezinme talimatlarının tanıtımı, teknolojisinş güncel tuttuğu görülüyor.

İçerideki diğer önemli değişiklik, sürücünün hemen önünde geliyor. Yeni direksiyon simidi dokunmaya duyarlı kontrollere sahiptir; Tekerleğin üzerine dağılmış çok sayıda küçük logo ilk bakışta mantıksız görünebilir, ancak ikiz kollu tasarım belirli işlevleri ayrı kollara yerleştirmeye yardımcı olur.

Farklı Sürüş Modları

AMG modellerine özgü olarak, direksiyonun orta göbeğinin hemen altında asılı bir çift ekstra yuvarlak kadran vardır. Bunlar sürücüye sürüş modlarına hızlı erişim sağlar; sağ taraftaki mod Konfor, Spor, Spor Plus ve Bireysel ayarlarında gezinirken, sol kadran sönümleme tepkisi ve aktif egzozun ses seviyesi gibi özellikleri belirler.

Egzoz borusu, 48 voltluk hafif bir hibrit sistemle desteklenen 3.0 litrelik turboşarjlı sıralı altı motordan ayarlanıyor. Aksi takdirde yavaşlama altında boşa harcanacak olan enerjiyi geri kazanmakta. ‘EQ-Boost’ teknolojisi, yanmalı motorun yükünü azaltmak için 22bhp ve 250Nm’ye kadar dağıtım yapabilir. Ve kendi başına 429bhp üreten bu benzin ünitesi ile, E 53’ün 0-62mph çizgisini 4,6 saniyede tamamlayabileceği anlamına geliyor. Dizel ünitenin 326bhp çıkışı kağıt üzerinde E 53 Cabriolet ‘te 103bhp azken, büyük bir 700NM tork ile telafi ediyor.

İKİNCİ EL MERCEDES-BENZ İLANLARI

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here