McLaren: DRS Gerekli Olsa Da 2022’de “Daha Az Etkili” Olacak

0
1153
mclaren drs etkisi azalacak

McLaren teknik patronu James Key, Formula 1’in yeni teknik düzenlemeleri 2022’de yürürlüğe girdiğinde DRS’nin daha az etkiye sahip olacağına inanıyor.

Yeni kurallar, öndeki aracı takip etmeyi kolaylaştırarak sollama fırsatlarını artırmayı amaçlayan yeni bir aerodinamik pakete odaklanıyor.

Key, “Plan çalışırsa, DRS’nin etkisi daha az olacak. Ancak onun hâlâ gerekli olacağını düşünüyorum. Bu kurallar sonuç olarak geçişler temele alınarak hazırlandı. Ancak bu konuda sadece araçların değil, pistlerin de etkisi var. F1 araçları pist üstünde çok hızlılar. Geçmeniz için yeterli olacak performans farkını çok az noktada bulabiliyorsunuz. Açıkçası fren ana konulardan birisi ve DRS bu konuda yardımcı oluyor. Bazı pistlere baktığınızda, Spa onlardan birisi, birkaç yerde geçiş mümkün oluyor. Bahreyn de çok benzer. Bunun olduğunu görüyorsunuz. İmkansız olmuyor. Yeni kurallar, daha sıkıntılı pistlerde daha yakın yarış olmasına yardımcı olacak. Bu yüzden Silverstone ya da Suzuka, hatta Macaristan gibi takibin zor olduğu pistlerde yeni araçlar çalışırsa, farkı kapatabilirsiniz ve düzlükte beklemek yerine yarışabilirsiniz. Ancak DRS muhtemelen geçişin garanti olmasında yardımcı olacak. Buna karşı etkisi az olacak ve buna katılıyorum.” dedi.

2022 Yeni Kuralları ve McLaren Patronunun Görüşleri

2022’de gelecek kurallara göre, aerodinamik paketin geneli farklı olacak. Fakat yine de genel yaklaşımın mevcut araçlardan taşınabileceğini söyledi.

McLaren teknik patronu Key, “Farklı tür bilgiler vardır. Açıkçası bu tür şeylerin çalışmasıyla alakalı saf aerodinamik bilgi, alakalı olmasa da işe yarar. Ancak serbest olan alanlarda şimdiden başarmak istediğimiz şeylere bakıyoruz. Bunu yapmanın farklı yollarına bakıyoruz. Yani aracın üzerinde türetmesi kolay, yapması ise zor olan ideal aeronun nasıl çalıştığını anlamanız size 2022’de yardımcı olacaktır. Aynı aerodinamik sorunlar, aynı kısıtlamalar olacak. Muhtemelen baş etmeniz gereken çok benzer hassaslıklar olacak. Bu açıdan aerodinamik bilginizi yenileyebilirsiniz. Ulaşmayı başarmak istediğiniz bilgi aslında şu anda bildiklerimize oldukça yakın. Bilgiler açısından adapte olma ve başarmaya çalıştığımız şey önemli. Neyin ne işe yaradığı konusunda sahip olduğumuz aerodinamik bilgi açısından yeni bir başlangıç olacak.” dedi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here