Kia EV9, Kia’nın Elektrikli SUV Modeli!

Los Angeles Otomobil Fuarı (AutoMobility LA) Convention Center’de 17- 18 Kasım Tarihlerinde sadece basına özel düzenlenerek onlarca yeni otomobil modelini tanıttı. Elektrikli Otomobillerin dikkat çektiği fuarda KIA Elektrikli SUV “EV9” da görücüye çıktı. Hem SUV hem elektrikli “EV9” geleceğin otomobillerini tanımlıyor.

Fuar, gelecekte elektrikli taşıtları yollarda daha yaygın olarak göreceğimizin de sinyallerini verdi.

Kia EV9

1SUV Nedir?

SUV (Sport Utility Vehicle) “Spor Amaçlı Arazi Aracı” anlamına geliyor. SUV araçları, günümüzün hızlı ve yoğun şehir yaşantısına, geniş iç hacmi ve yüksek arazi aracı karakteri ile adapte oluyor ve özellikle kalabalık ailelerin hayatını kolaylaştırıyor.

Yerden yüksek taşıtlar olmalarına ek olarak yol tutuşu konusunda da başarılı olan SUV taşıtların, elektrikle çalışan modelleri doğaya da dost bir karakter çiziyor.

2Elektrikli Araçlar düşündüğünüz kadar yeni değil

Son 10 yıldır Otomobil Markaları, elektrikli modellerin üretimini artırdı. Dünyada yaşanan küresel ısınma, sera gazlarının kontrol altında tutulmasını gündeme getirdi. Çevreye duyarlı otomobil üreticisi firmalar, son 10 yıldır yenilenebilir ve çevreye dost modeller geliştirmek için harekete geçmiş durumda. Otomobil Üreticileri, imalattan geri dönüşüm sürecine kadar çevrenin temiz ve sağlıklı kalmasını destekleyecek süreçleri uyguluyor ve teknolojiyi bu yönde geliştiriyor. Ancak son 10 yıldır sık duymakla birlikte elektrikli otomobillerin geçmişi 19. Yüzyılın sonlarına dayanıyor.

3İlk Elektrikli Araç 1835’te icat edildi

1835 yılında Thomas Davenport tarafından Amerika Vermont’ta tarihte bilinen ilk elektrikli motor ve araç, icat edildi. Araç, iki elektromıknatıs, bir pivot ve bir batarya kullanılan küçük bir lokomotifti. Ancak menzil ve şarj sorunu bu araçların yaygınlaşmasını önledi. Ardından 1908 yılında Henry Ford, yeni benzinli otomobil olan Model T’yi tanıttı ve seri üretime geçti. Ford’un piyasaya sürdüğü bu benzinli otomobiller, bugünkü düzenin temellerini attı.

4Hem Elektrikli Hem SUV, KIA EV9

1944 yılında Güney Amerika’da kurulan Kia, Kore’nin ilk bisiklet ve otomobil üreticisidir. 1998 yılında Hyundai ve DAİMLER- Chrysler ortaklığı ile satın alınmıştır. KIA’nın Los Angeles Otomobil Fuarı’nda bu yıl görücüye çıkardığı model “EV9” oldu.

“EV9” Tam dolu şarj ile 483 kilometrelik yol alabiliyor. Keskin kenarlı tasarımı ile çok karizmatik görünen “EV9” kristal ve kayaların gücünden ilham alınarak tasarlanmış. 20 dakikada, batarya doluluk oranı yüzde 10’dan yüzde 80’e ulaşan “EV9” 350 kilowattlık şarj desteği sunuyor.

İç kısmı, son derece konforlu tasarlanan otomobil, 3 sıralı bir koltuk düzenine sahip. Ayrıca orta sıradaki koltuklar masaya dönüştürülebiliyor. 3. Sıradaki koltuklar ise katlanarak bagajdan dışarısı izlenebiliyor.

Elektrikli olmasının yanında, çevreye katkısı olacak bir özelliği de, döşemelerinde denizden toplanan plastiklerin, geri dönüştürülerek kullanılmasıdır.

Kia EV9

İkinci El KİA İlanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here