ALTIN DİREKSİYON ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Altın Direksiyon Ödülleri “Golden Steering Wheel”  yılın en önemli otomobil ödülü olarak kabul ediliyor ve yıllardır Auto Bild Grubu’nun himayesinde düzenleniyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu onlarca ülkeden milyonlarca okur, oy kullanarak kategorilerine göre ödül kazanan otomobili belirliyor. Prestijli bu ödüller, 2021 yılında da sahiplerini buldu.

Altın Direksiyon Ödülleri

 

1Altın Direksiyon Ödülleri 45. Kez Düzenlendi

Almanya’da düzenlenen, Altın Direksiyon Ödülleri 2021, Auto Bild Dergisi ve Bild am Sonntag Gazetesinin okurlarının kullandığı oylarla sahiplerini buldu. 45. Kez düzenlenen tören, Berlin Axel- Springer- Haus’ta düzenlendi. “Yılın En Güzel Otomobili” Kategorisinden, “Küçük ve Kompakt Otomobiller” Kategorisine kadar pek çok dalda onlarca model yarıştı ve ödüller sahiplerini buldu. İlk olarak 1976 yılında düzenlenen Altın Direksiyonda, 2021 yılında 12 kategoride 70 kadar yeni model değerlendirildi.

2Altın Direksiyon Ödülleri, Çok Prestijli

Avrupa’nın önemli yayınevi Axel Springer tarafından 1976 yılında verilmeye başlandı. Almanya’da otomotiv endüstrisinin en önemli ödülü olarak kabul ediliyor. Ödüller hem okuyucu oyları hem de jüri kararı ile sahiplerini buluyor. ‘Auto Bild’ ve ‘Bild am Sonntag’ yayınlarının editörleri tarafından belirlenen modeller arasından, okuyucuların oylarıyla ilk üç model belirleniyor. Daha sonra finale kalan üç model, uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından çeşitli değerlendirmelere tabi tutuluyor.

3“Audi e-tron GT” Yılın En Güzel Otomobili Seçildi

Yılın En Güzel Otomobili, 70 model arasından Audi e-tron GT seçildi. Özellikle tasarımı ile göz dolduran model, elegant havasıyla, üst segment otomobil kullanıcılarının rüya otomobili olmaya aday. Elektromobilitenin en duygusal hali olarak anılan Audi e-tron GT,  70 model arasından ve okuyucuların oyları ile “en güzel” seçildi. Audi Markası, 2026 yılı itibariyle sadece elektrikli modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve E- Tron GT’de bu süreç için öncü bir model olma özelliği taşıyor.

4CUPRA 3 Modeli İle Ödülleri Topladı

“Bir otomobil markasından daha fazlasıyız. Biz CUPRA’yız.” Sloganıyla yoluna devam eden Cupra Markası, 3 farklı modeli ile Altın Direksiyon Ödüllerine layık görüldü.

Geçtiğimiz yıllarda Alman Volkswagen Grubu’nun markalarından İspanyol Seat, sportif modellerinde kullandığı “Cupra” ismini bağımsız bir marka haline getirmişti. 2018 yılında yaşanan bu gelişme ile Cupra markası altında pek çok iddialı model üretildi.

Cupra, Altın Direksiyon Ödülleri’nde, 3 farklı modeli ile birincilik aldı: Cupra Born, Cupra Leon, Cupra Formentor VZ5 SUV. CUPRA Born ‘Küçük ve Kompakt Elektrikli Otomobiller’, CUPRA Leon, ‘Küçük ve Kompakt Otomobiller’ kategorilerinde birinci olurken, CUPRA Formentor VZ5 “SUV” kategorisinde birincilik aldı.

5Cupra Formentor Gücüyle Fark Attı.

12 farklı markanın 17 modelini geride bırakarak birinciliği göğüsleyen VZ5, kuzeydoğu Almanya’nın Lausitzring pistindeki finalde mücadele etmeye hak kazandı. Finalde 287kW (390PS) güce ve 480Nm maksimum torka sahip 2,5 litrelik 5 silindirli motoruyla en güçlüsü büyük beğeni kazandı.

6Cupra Born, Bebek Gibi Bir Otomobil

CUPRA Born, ‘Küçük ve Kompakt Elektrikli Otomobiller’ kategorisinde birincilik aldı. Cupra Markasının ilk yüzde 100 elektrikli aracı olma özelliğini de taşıyor.

7Küçük ve Kompakt Otomobillerin Birincisi “Cupra Leon”

Cupra Leon 11 rakibini geride bırakarak okuyucuların oy çoğunluğu ile seçildi. Finale kalan üç model yine Lausitzring pistinde mücadele etti ve CUPRA Leon jüri tarafından birinciliğe layık görüldü.

İkinci El Otomobil İlanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here