Jaguar Land Rover’ın 2039 Yılı Stratejisi: Reimagine!

Markalar tarafından pazara sunulan elektrikli otomobiller gün geçtikçe artıyor. Bu durum elektrikli otomobillerin iyiden iyiye hayatımıza girmesini de beraberinde getiriyor. İçten yanmalı motorların yerlerini elektrikli ünitelere bıraktığı bugünlerde otomobil markaları da yeni stratejiler geliştiriyorlar. Bu kapsamda markalar, ürün gamlarındaki içten yanmalı motorlu modelleri azaltarak sonlandırma gayreti içindeler. Dev otomobil üreticisi Jaguar Land Rover’da da durum bu şekilde ilerliyor. Marka son yaptığı açıklama ile kademeli olarak içten yanmalı motor kullanımına son verileceğini açıkladı. Jaguar Land Rover’ın 2039 yılı hedefi ”sıfır emisyon”!

Jaguar Land Rover'ın 2039 Yılı Hedefi

6 Yeni Elektrikli Model Geliyor!

Land Rover gelecek dönemde 6 tam elektrikli modeli ürün gamına ekleyecek. Gelecek beş yıl içinde Jaguar modelleri ise tam elektrikli modellere özel olarak yeni bir altyapıya sahip olacak. Bu süreçte Land Rover’ın tam elektrikli modelleri için biraz daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor çünkü markanın tamamen elektrikli modeli 2024 yılında yollara çıkacak.

Jaguar Land Rover'ın 2039 Yılı Hedefi

Jaguar Land Rover’ın 2039 Yılı Hedefi Hisseleri Arttırdı!

Yapılan açıklamaların ardından Tata Motors’un hisselerinde yüzde 3 civarında bir artış görüldü. Jaguar Land Rover’da olduğu gibi birçok markada yeni stratejiler belirlenmeye başlandı. Geçtiğimiz ocak ayında General Motors da elektrifikasyon stratejisini ve belirlediği yolu açıklamıştı. GM de 2035 yılında içten yanmalı motorlu araç üretimini tamamlamayı ve elektrikli araç üretmeyi hedefliyor.

Jaguar Land Rover'ın 2039 Yılı Hedefi

Ford Elektrikli Araç Yatırımını Neredeyse İkiye Katladı

2030 Yılına Kadar Bütün Jaguar Modelleri Elektriklenecek!

Marka tarafından yapılan açıklamaya göre 2030’a kadar Jaguar modellerinin tamamının elektriklenmesi bekleniyor. Land Rover modellerinin ise yüzde 60’ı “sıfır emisyon” güç aktarma organlarıyla donatılacak. Bu durum, önümüzdeki dönemde iki markanın birçok farklı elektrikli modelini göreceğimizi gösteriyor.

İkinci el satılık Land Rover modelleri

İkinci el satılık Jaguar modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here