Land Rover’ın Engel Tanımayan Gözleri!

Otomotiv markaları, sürücülerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla ergonomik teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Markalar arasındaki rekabet, geliştirilen otomotiv teknolojilerinin ”standartlaşarak” yaygınlaşmasına olanak sağlıyor. Bilhassa, premium segmentte üretim yapan markalar, geliştirdikleri teknolojileri modellerine daha fazla yansıtarak satışa sunuyor. Üst segment araçlarda görmeye alışık olduğumuz; kör nokta uyarı sistemi, çarpışma önleme sistemi, adaptif hız sabitleyici ve benzeri gibi güvenliği arttıran aygıtlara, bugün alt segment araçlarda da sahip olmak mümkün. ”Yeni” olarak tabir edebileceğimiz bazı araç teknolojilerine ise henüz sadece premium sınıf araçlar ile sahip olunabiliyor. Bu noktada, Land Rover tarafından geliştirilen ClearSight teknolojisi de, sürüş güvenliğini ve konforunu maksimize eden premium bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

clearsight defender

ClearSight nedir ?

Land Rover tarafından geliştirilen ClearSight teknolojisi; Sürücünün, araç dışına yerleştirilmiş kameralar sayesinde, araç altını ve araç arkasını kabin içerisinden görebildiği bir sistemden oluşur.

ClearSight ile Geri Görüş Kontrolü

Bu teknolojiye sahip Land Rover’ların tavanına yerleştirilmiş geri görüş kamerası, herhangi bir şekilde dikiz aynasının işlevsiz kaldığı durumlarda sürücüye yardımcı oluyor. Dikiz aynasına yerleştirilen monitör sayesinde araç tavanına konumlandırılan geri görüş kamerasından alınan görüntü dikiz aynasına yansıtılıyor. Bu sayede, yüksekliği uzun olan ve görüş açısını kapatan bagajlar ile de güvenli bir sürüşe imkan tanınıyor. Ayrıca zorlu arazi koşullarında da arka görüşü engelleyen çamur, toz gibi unsurlar, ClearSight teknolojisine sahip modeller için sorun teşkil etmiyor.

clearsight rear view  

ClearSight ile Zemin Kontrolü

ClearSight sadece geri görüşü kolaylaştırmıyor. Aracın alt kısmını görmeye yarayan GroundView özelliği ile zemin kontrolü yapmanıza da olanak sağlıyor. Bu özellik ile dar olan yol geçişlerinde ön tekerlerin yola bağlı geçme açılarını, multimedya sistemi aracılığıyla gözlemleyebiliyorsunuz. Bu sayede, sürüş esnasında aracın kör noktalarından biri olan ön tekerlerin çevresi ve yan aynaların altı, sürücünün hakim olduğu noktalara dönüşüyor.

clearsight ground view

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geri görüş sisteminin nasıl çalıştığı ile ilgili bir video; 

Zemin kontrol sisteminin nasıl çalıştığı ile ilgili bir video;

İkinci el Land Rover ilanları için tıkla!

Land Rover Defender Tarihi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here