Hyundai Ralli Takımı Dünya Şampiyonu

0
1237

2020 Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) Tamamlandı. Bu sene de şampiyonluk Hyundai Ralli Takımı’nın (Hyundai Shell Mobis Dünya Ralli Takımı) oldu.

Monza Ralli Pisti2019 Yılında şampiyon olarak gördüğümüz Hyundai Ralli Takımı, bu sene de şampiyonluk ipini göğüsleyen takım oldu. 2020 sezonunda en çok konuşulan durum Covid-19 salgını ve salgının getirdikleri oldu. Ancak bu zorlu süreç içerisinden de başarıyla sıyrılan takım Hyundai Motorsport oldu. 2020 Sezonunda 241 puan toplayarak takımlar klasmanında şampiyonluğunu ilan etti.

Hyundai Motorsport, sezon finali olan Rally Monza pistinde şampiyonluğunu çift podyum sonucuyla aldı. Hyundai Motorsport pilotları Ott Tänak, zorlu bir hafta sonunu ikinci tamamlarken Dani Sordo ile üçüncü sırada tamamladı. Sezonun en zorlu pistlerinden birisi olan Monza’da 33 puan toplayarak birinciliği göğüsleyerek rahatladılar. Kış ve yağmur etmenlerinin pilotların sürüş şartlarını zorlaştırdığı bir yarışı başarıyla geride bırakmış oldular. 

Hyundai Ralli Takımı’nın en yakın takipçisi olan Toyota Ralli Takımı şampiyonluğu 5 puan ile kaçırmış oldu. Covid-19 salgını nedeniyle, 2020 sezonunda çoğu ülkede yarışlar iptal edilmiş ve motorsporları tutkunları bu heyecandan uzak kalmıştı. Sadece 7 rallinin gerçekleştirildiği 2020 sezonunda Türkiye Rallisi de izleyicisiz olarak Eylül ayında Marmaris’te gerçekleştirilmişti.

Hyundai Ralli Takımı

Zorunlu karantina döneminde, dünya COVID-19 salgınıyla toplu olarak mücadele ederken, ekip, teknik durumlardaki önemli iyileştirmeleri belirlemek ve uygulamak için genel merkezde düzenlemeler üzerine yorulmadan bıkmadan çalışmaya devam etti. Yani aslında bu başarının arkasında her şartta çalışmaya devam eden bir azim var da diyebiliriz.

Hyundai Motorsport CEO’su Scott Noh şunları söyledi: Sezonu bitirmek için harika bir ralli oldu! Hyundai Motorsport olarak, yılı takımlar klasmanının zirvesinde tamamlamaktan ve arka arkaya ikinci WRC şampiyonluğu unvanımızı almaktan onur duyuyoruz.

Bu sonuç, Hyundai Motor Company için bir başka önemli dönüm noktası ve özellikle bu yıl karşılaştıklarımız göz önüne alındığında dokunaklı. Bu sezona tüm enerjimizi koyduk ve destekleri için Hyundai Motorsport’un her bir üyesine ve küresel Hyundai topluluğuna teşekkür ediyorum. 2021’de daha parlak günler bizi bekliyor. Ve Hyundai Motorsport olarak daha fazla başarı için sabırsızlanıyoruz, dedi.

 

İkinci El Araba İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here