Honda Jazz e: HEV, Euro NCAP Tesitinde 5 Yıldız Aldı

0
925
Honda Jazz Euro NCAP

Yeni Honda Jazz e: HEV bir dizi zorlu yeni değerlendirmeyi getiren Euro NCAP güvenlik testlerinin son turunda maksimum beş yıldızla ödüllendirildi.

Honda Jazz, gelişmiş, tamamen yeni bir gövde yapısına sahip. Standart olarak kapsamlı bir aktif güvenlik teknolojileri ve sürücü yardımları paketi içeriyor. Dikkatlice entegre edilmiş aktif ve pasif güvenlik özelliklerinin bu kombinasyonu, modelin Avrupa’nın en güvenli binek otomobillerinden biri olarak ününü pekiştiriyor. 

Özel olarak hibrit bir güç aktarım mekanizması ile sunulan yeni Jazz, Avrupa’da standart olarak bir ön orta hava yastığına sahip ilk Honda modeli. Hava yastığı, sürücü koltuğunun arkasına takılı ve sürücü ile yolcu arasındaki boşluğa doğru genişliyor. Böylece ön koltuktaki yolcunun kafalarının yandan çarpma durumunda doğrudan çarpışma potansiyelini azaltıyor.

Güvenlik İçin Her Şey Düşünülmüş

Hava yastığının, açılma sırasında maksimum koruma sağlamak üzere doğru bir şekilde yerleştirildiğinden emin olmak için de geliştirme var. Bunun için hava yastığını bir virajda sürücü etrafında yönlendiren üç bağlantı ipi kullanılıyor. Bu yeni özellik için mühendislik ekibi, sürücü koltuğunun üst desteğine uyacak şekilde hava yastığı ünitesini geliştirdi.

Yeni ön orta hava yastığı, yan çarpışma durumunda diğer iki özellikle birlikte çalışıyor. Hem sürücü hem de yolcu için emniyet kemeri ön gerdiricileri, yanal yolcu hareketini azaltmak için çalışıyor. Ayrıca yüksekliği artırılmış orta kol dayama yeri tarafından destekleniyor. Bu yeni yaklaşımın etkisi, hem yakın hem de uzak taraftaki yolcular için başın yaralanmasını önemli ölçüde azaltabilir.

honda jazz euro ncap

Honda Jazz: Yeni Hava Yastığı Teknolojisi

Arka koltuk yastığına takılan bu benzersiz yeni çift yapılı hava yastığı, arkadaki yolcuları yandan çarpma durumunda kapıya ve C sütununa gelecek darbelerden korumak için devreye giriyor. Hava yastığı, Jazz’ın benzersiz sihirli koltuk işlevini bozmamak için kompakt boyutta da tasarlanmış.

Pasif güvenlik özellikleri, artık daha yüksek çözünürlüklü, daha geniş açılı bir kamera içeren endüstri lideri Honda SENSING aktif güvenlik ve sürücü destek teknolojileri ile tamamlanıyor. Bu, önceki nesil Jazz’ın çok amaçlı kamera ve sensör kurulumunun yerini alıyor ve daha geniş bir yol yüzeyi ve trafik özelliklerini tanıyor. 

Tüm Honda modellerinde standart olarak gelen Honda SENSING paketi, diğer birçok özelliğin yanı sıra Adaptif Hız Sabitleyici, Şeritte Kalma Yardım Sistemi ve Yoldan Kalkış Azaltma sistemini de içerir.

Honda Jazz Euro NCAP Testi

Euro NCAP’in daha katı test protokolleri, bir çarpışma durumunda çarpışma kuvvetlerinin etkisini değerlendirir. 

NCAP’nin değerlendirmesinin önemli bir unsuru, Jazz’ın yolcularını koruma ve bir çarpışma olayına karışan diğer araç üzerindeki etkiyi azaltma yeteneğine sahip olup olmadığını değerlendirdi. Değerlendirme, çarpışma kuvvetlerinin, aracın yapısının enerjinin verimli ve güvenli bir şekilde emilebildiği, yolcu bölmesini olabildiğince sağlam bırakarak ve yolcuları tehlikeli derecede yüksek yavaşlamaya maruz bırakmayan bölümlerine yönlendirilmesini gerektiriyor. Bu işlevlerin ikisi de bir çarpışma meydana geldiğinde aynı anda çalışmalıdır.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here