Grosjean IndyCar Pilotu Olabilir

0
1283

2020 yılında trajik bir kazayla Formula 1 kariyerini sonlandıran Grosjean IndyCar pilotu olarak yoluna devam edebilir.

Grosjean IndyCar Kariyerini Başlatabilir

2020 Yılında Bahreyn Grand Prix’inde çok ciddi bir kaza geçirip alevlerin arasında kalan deneyimli pilot mucizevi şekilde kurtulmuştu. 2020 yılının araba sporları açısından en kritik ve kırılma noktası olayı olarak gösterilen Grosjean kazası yarışseverleri derinden etkilemişti. Halo teknolojisinin faydasını somut olarak gördüğümüz kaza sonrası halo tartışmaları da sona ermişti. Birkaç hafta boyunca geri dönüp dönemeyeceği tartışılan Grosjean kariyerini noktaladığını söylemişti. Ellerinde ve kollarında kısmi yanıklar oluşan ve sezonu Bahreyn yarışı ile kapatan Grosjean’in gelecek adına ne yapacağı ise hala daha belirsiz. Grosjean IndyCar pilotu olarak yarışmaya sıcak baktığı da kulislerde konuşulanlar arasında. Fakat Formula 1’e geri dönmeyeceği kesin gibi.

Bahreyn’deki kaza sırasında, 34 yaşındaki Grosjean, Haas tarafından 2021 sezonu sonrasında sözleşmesi bitince Formula 1’den ayrılacağını zaten biliyordu. Verdiği demeçte, Ouest France gazetesine şöyle diyor: Sadece geri dönmek için geri dönmek istemiyorum. Bu beni ilgilendirmiyor ve yine de tüm iyi koltuklar dolu. Geri dönmenin pek bir anlamı yok. 

IndyCar Yarışları

IndyCar serisi ise Kuzey Amerika’da düzenlenen büyük bir yarış organizasyonudur. Birinci sınıf bir açık tekerlekli araba yarışı olan IndyCar bazı eski Formula 1 pilotlarına da ev sahipliği yapıyor. IndyCar araçlarının motor tedariğini Honda ve Chevrolet sağlamaktadır.  Eski Formula 1 pilotu Romain Grosjean IndyCar adına yarışırsa da aslında isabetli bir karar vermiş olacaktır. Kendi alanında güçlü bir yarış serisi olan ve birçok yönden Formula 1 ile benzerlikleri olan bir kategori. O sebeple fazla da alışma süreci çekmeyeceği düşünülüyor.
Kulis bilgileri, Grand Prix Sürücüler Derneği’ne katılmayı planlayan Grosjean’ın Dale Coyne Racing ile 2021 IndyCar anlaşmasına yakın olduğunu öne sürdü. IndyCar’a taşınacağı söylentileri sorulduğunda, “İyi sürücülerle güzel bir şampiyonluk,” dedi. Yakından takip ettiğini ve burada güzel bir şampiyonluk hedefi olabileceğini ve bunu ailesiyle konuştuğunu dile getirdi. Grosjean IndyCar serisine girerse, Alexander Rossi, Marcus Ericsson, Takuma Sato ve Sebastien Bourdais’e katılarak Amerikan serisinin beşinci mevcut F1 pilotu olacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here