F1 Portekiz GP Ardından Pilotların Açıklamaları

Formula 1’de Portekiz GP geride kalırken, yarışı kazanan Lewis Hamilton şampiyona liderliğini sürdürdü. Portekiz GP sonrasında pilotlar neler söyledi? Kimler aldığı sonuçtan memnundu, kimler değildi?

İşte bazı pilotlar ve takım yöneticilerinin Portekiz GP açıklamaları ;

Pilotlar

Lewis Hamilton : Hem fiziksel hem mental olarak çok zor bir yarıştı. Yarış tekrar başladığında çok iyi bir start alamadım ve sıra kaybettim. Mutlu değildim ancak elimden gelenin en iyisini yaptım. Max’ın hata yapmasıyla ona yaklaştım. Valtteri’yi geçmek için, lastiklerim bitmeden önce bir hamle yaptım ve onu birinci virajda geçmeyi başardım. Harika bir yarıştı.

Bir sonraki yarışa kadar ne yapacağı sorulan Hamilton, sözlerine şu şekilde devam etti. Birkaç gün eve döneceğiz ve dinleneceğiz. Bolca fizyoterapi alacağım. Angela da benimle birlikte olacak. İyileşeceğiz ve bir sonraki yarış için olabildiğince çabuk geri döneceğiz. Ayrıca bugün mükemmel değildi ve yapabileceğimiz geliştirmeler var. Bunlara bakacağız. Daha iyi hale gelmeliyiz.

Hamilton Verstappen Geçiş
Max Verstappen : Oldukça iyi bir yarıştı. Güvenlik aracının ardından iyi başladım ve Valtteri’ye baskı uygulamaya çalıştım ancak tempomuz eksik kaldı. Sonrasında Lewis’e geçildim. Pit stop sonrası lastikleri ısıtmak çok zordu. İkinci sırayı aldıktan sonra, Mercedes’e kıyasla yeterli hızımız olmadığını açıkça gördük. Yine de ikinci olduk. Burada en üst seviyede değildik fakat Barselona’da neler yapabileceğimizi göreceğiz.

En hızlı turunun silindiğinin söylenmesi üzerine ise Verstappen, “Gerçekten mi? Bu iyi bir turdu. Bu biraz garip, çünkü 14. virajda pist limitlerini kontrol etmiyorlardı. Yine de durum bu.” yanıtını verdi.

Valtteri Bottas : Zorlayıcı bir gündü. İlk bölümde bilinmeyen sebeplerle performansım düşük kaldı. Buna bakmamız lazım. Sonrasında ikinci bölümde performansım iyiydi ancak bazı sensörlerde sorunlar oldu. Bu yüzden Max’ı yakalayamadım.

Portekiz GP Norris Perez Geçiş

Sergio Perez: Yan aynalarımdan baktım ve Lando’nun tamamen pist sınırları dışında olduğunu düşündüm. Bu yüzden, pozisyon için sıkı bir mücadele vermedim çünkü bana sıramı geri vereceğini sandım ama muhtemelen bunu yanlış düşündüm. Lando’yu geçmem birkaç tur aldı ve bu liderlerle aramda bir fark yarattı. Bu noktadan tamamen bu mücadelenin dışında kalmış oldum.

Lando Norris : Geçen 3 sene boyunca bulunduğumuz en iyi noktadayız. Sadece pist üstünde değil, özgüven anlamında da. Yapmamız gereken her şeyi hatasız yapıyoruz. Strateji, temiz ilk turlar ve hatasız startlar. Sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Charles ve Carlos’un pit zamanları ve lastik seçimleri sebebiyle lastik kullanımında zorlandım. Ancak yine de beşinci bitirmeyi başardık.

Charles Leclerc Ferrari

Charles Leclerc : Bu hafta sonu iyi bir performans sergilediğimi düşünmüyorum. Dünkü performansımı telafi etmek zorunda kaldım. Temelde beşinci olma ihtimalimiz vardı ama kendi hatam yüzünden bunu başaramadım. Orta lastik tercihimiz oldukça kötüydü, hem Carlos hem ben oldukça zorlandık. Bugün iyi bir iş yaptım ama sekizinci sıradan başladığınızda daha fazlasını bekleyemezsiniz. Bütün haftaya baktığımızda daha iyisini yapabilirdim.

Fernando Alonso : İyi bir gündü epey keyif aldım. McLaren ve Ferrari gibi Bahreyn’de düşünemeyeceğimiz rakiplerle yarıştık. Dün yeterince iyi değildim ancak bugün araçtan maksimumu çıkardım. Adapte olmaya devam ediyorum. Attığım her turdan bir şeyler öğreniyorum ve alışıp, performansımı artırmaya çalışıyorum. Her şey giderek daha doğal hale geliyor. Barselona’yı iple çekiyorum.

Daniel Ricciardo : Yani, dürüst olmak gerekirse, neşelenmek zor. Eminim ki çoğumuz, kendimize çok güveniyoruzdur. Ancak eğer yapabileceğinizi düşündüğünüz şeyi yapmazsanız, bu içinizi yiyor.

Bence bugün, hızlı anlar vardı ve orada olmadığımız anlar da vardı. Ancak bugünkü yarıştan birçok şey öğrenebilirim. Sadece ayarlardan bir şeyler çıkarabilirim. Artık aracı kendi çalışma tarzıma uydurabilirim. Barselona’da iyi bir performans bekliyorum.

Sebastian Vettel Portekiz GP Açıklamaları
Sebastian Vettel : Oldukça yoğun bir yarış oldu. Orta lastikle uzun bir bölüm geçirdik. Bir şeyleri suçlamaya gerek yok. Bence bugün puan için savaşabilecek grupta kalabilmek için yeterli hızımız yoktu. Önümüzdeki hafta sonu için birkaç yeni parçamız olacak. Umarım biraz daha rekabetçi olabiliriz. Temiz bir cumartesi, daha iyi bir pazar gününe sahip olmanın anahtarı olacak.

Takım Yöneticileri

Mercedes Takım Patronu Toto Wolff : Valtteri’nin başlarda temposu iyiydi ve Lewis’in onu yakalamakta ne kadar zorlandığını görebiliyorsunuz. Gerçekten hızlıydı ancak sonunda Lewis onu geçmeyi başardı.

Wolff, Bottas’ın Max’e yaklaşıp geçememesi ile alakalı ise, ‘’Egzoz ısısı çok yüksekti ve bunu düşürmek için ayarlarda bir değişiklik yaptık fakat başarılı olamadık. Bu yüzden motor da koruma geçmiş ve bu da ona 5 saniye kaybettirdi. ” dedi.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner : Mercedes’le aramızdaki fark çok, çok az ve belki orta hamurda biz biraz daha iyiydik. Fakat Mercedes, bugün sert hamurda daha güçlü gözüküyordu. Bu yüzden ikinci olmak ve sondaki o bir puanı alamamak sinir bozucu ama bunu kesinlikle başaracağız.

Ayrıca Horner, pist sınırlarıyla alakalı sürekli değişen kurallardan rahatsızlığını da dile getirdi.

Bazı Portekiz GP açıklamaları bu şekildeydi. Daha fazla Formula 1 içeriği için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Portekiz GP Yarış Özeti ve Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here