GMC Hummer EV’yi Görücüye Çıkarıyor

1
1764
gmc hummer ev

General Motors, bugün ilk elektrikli pikabı olan GMC Hummer EV’yi tanıttı. Araç 570 km menzile, 1.000 beygir motor gücüne ve 15500 NM  torka sahip. Bu özellikleri ile biraz Tesla Cybertruck’a benzediğini söyleyebiliriz.

İki ünitedeki üç motor araca güç veriyor ve bir elektrikli GM aracına göre en güçlü bataryaya sahip gibi görünüyor. GM, Hummer EV’nin yaklaşık üç saniyede, saatte 100 km hıza ulaşabileceğini söylüyor. Ayrıca, Crabwalk adı verilen bir modda çapraz olarak sürülmeye izin veren dört tekerleğe sahip. Araçta ek olarak çıkarılabilir tavan panelleri, 35 inç lastikler ve aracı 6 inç yükseltebilen bir havalı süspansiyon sistemi var.

Pilin kapasitesi ve çekme kapasitesi gibi bazı ayrıntılar hala eksik. Kamyon alıcıları için, güç ve torkla ilgili rakamlar da oldukça önemlidir. “Araç ne kadar çekebilir?”, “Ne kadar ileri gidebilir?”, “Bir römork çekerken ne kadar ileri gidebilir?”. GM’nin bu soruları ve daha fazlasını yanıtlamak için bolca zamanı var. GMC, aracın 2021’de ön sipariş verilebileceğini ve araçların 2022’de teslimat için hazır olacağını söyledi.

GMC Hummer

GMC Hummer EV

Hummer markası uzun süredir büyük araçlar anlamına geliyordu ve bu yeni araçlar da eskisinden farklı değil. GM, tam boyutları açıklamamış olsa da, 35 inç lastiklerle geliyor ve isteyenler 37 inçe çıkarabiliyor. Gerçekten etkileyici.

GM, Hummer EV’ye etkileyici bir teknoloji inşa etti. Hummer EV, kamyonun kısmen otonom bir şekilde sürmesine olanak tanıyan GM’nin kendi kendine sürüş teknolojisi Super Cruise ile birlikte geliyor. Pil takımı, araca 10 dakikalık şarjla 180 km kazandıracak. Yerden yüksekliğe yardımcı olmak için aracın altına yerleştirilen kameralar da dahil olmak üzere 18 adede kadar kamera içeren Hummer EV, güvenliği de unutmamış.

Görünüşe göre GMC, Hummer EV’yi kısmen pikap ve kısmen SUV olan yarı arazi aracı olarak konumlandırıyor.

13,4 inçlik bir dokunmatik ekranın içinde kontrol paneli bulunduruyor. Sürücünün gösterge grubu ise, 12,3 inç dijital ekran. Sınıfının lideri animasyonlara sahip Unreal Engine,  her iki ekrana da güç sağlıyor. Bu teknoloji, GM’nin mevcut bilgi-eğlence sistemine göre büyük bir adım. Klima kontrolü gibi işlevler ekrandan ayrı olduğu için araçta hala çok sayıda düğme var.

2. El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here