Araba Koltuğu Nasıl Temizlenir: Buhar Kullanarak

Araba koltuklarının temizlenmesi, sterilize edilmiş ve düzenli bir iç mekana sahip olmak için temel bir işlemdir. Peki araba koltuğu nasıl temizlenir?

0
1472
araba koltuğu nasıl temizlenir

Arabayı mükemmel durumda tutmak, kendine saygılı her sürücünün uyması gereken ana kurallardan biridir. Mekanik bileşenlerin iyi durumda olması dışında, tam bir güvenlikle seyahat etmek için aracın iç kısmının da temiz ve sterilize edilmiş olması çok önemlidir. Bu nedenle, araba koltuğu nasıl temizlenir sorusunu anlamak için ipuçlarımızı takip etmenizde fayda var.

Araba koltuğunu buhar ile temizleyin

Arabanızın yolcu bölmesini sterilize etmeye hazırlanırken maksimum temizlik elde etmek için, buhar kullanmak iyi bir fikirdir. Açığa çıkan yüksek sıcaklıklar sayesinde, işlenmiş yüzeyler, malzemelere göre derinlemesine temizlenir ve en zor noktalarda bile gizlenen bakteriler ortadan kaldırılır.

Bu nedenle kendimize araba koltuklarını nasıl temizleyeceğimizi sorduğumuzda, cevabımız mükemmel bir sonuç elde etmek için bir buhar kullanmak olabilir.

Yıkamadan önce gereksiz tüm eşyaların yolcu bölmesinden çıkarılması ve ayrıca küllük ve tüm çekmecelerin boşaltılmasını tavsiye ediyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra, yüzeylerde bulunan tüm kir kalıntılarını temizlemek için bir elektrikli süpürge kullanılmalı ve daha sonra buharla yıkanmalı.

Yolcu bölmesinin kumaşlarına ve döşemesine zarar vermemek için buhar püskürtmesinin yoğunluğunu ayarlamak çok önemlidir. Ardından fırçaları kullanarak temizlemeye devam edin.

Arabanın kumaş koltuğu nasıl temizlenir

araba koltuğu nasıl temizlenir

Direksiyonun yanı sıra sürekli temas halinde olduğunuz noktalardan biri de koltuklarcır. Bunların her zaman temiz ve sterilize edilmesi, özellikle mevcut koronavirüsten kaynaklanan durumlarında önem arz eden bir kural.

Birçok insan, kumaşt araba koltuklarının nasıl temizleneceğini merak ediyor. Çünkü yanlış yıkamayla onlara zarar verme olasılığı yüksek.

Buharı kullanmak istemiyorsan veya bir buharlayıcın yoksa, bunu karbonat içeren bir karışım oluşturarak yapabilirsin. Bazı durumlarda, lekeleri çıkarabilen ve hoş olmayan kokuları kumaşlardan çıkarabilen bir ürüne sahip olmak için karbonatın suyla karıştırılması yeterli olur. Diğer durumlarda ise piyasada koltukları ıslatmayan ve temizleme özelliğine sahip çok sayıda ürün bulunmaktadır. Durulanmalarına gerek yoktur.

Bunlar köpük şeklinde dağıtılır, birkaç dakika etki etmeye bırakılmalı ve ardından mikrofiber bir bezle çıkarılmalıdır. Su gerektirmemekle birlikte, kuru temizlemeden hemen sonra, kumaş koltuklardan kalan nemi kurutmak için arabanın kapılarını bir saat açık tutmak gerekecektir.

Araba deri koltuğu nasıl temizlenir

Deri döşemeli araba koltuklarının nasıl temizleneceğini bilmek özellikle önemlidir. Çünkü koltuğun derisinin hasar görmesini veya onarılamaz şekilde lekelenmesini önlemek için izlenecek prosedür daha karmaşıktır.

Bu durumda, biriken kiri çıkarmak için önce süpürge kullanılmalı. Ardından yumuşak bir fırçayı hafifçe deri koltuklara sürmek ve bu sırada bir deterjan kullanmak gerekmektedir.

Ürünü durulamak ve koltukların lekelenmesini önlemek için demineralize su ve mikrofiber bir bez kullanın.

Deri araba koltuklarının nasıl temizleneceğini kavramak için izlenecek bir başka püf noktası, güneşin ısısının döşemeyi lekelemesini önlemek için bu işlemi gölgede yapmak ve (kış ise) ısıtma açıkken temizlemeye devam etmektir. Bu sayede deri daha iyi şekilde temizlenebilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here